Okullar açıldı ama kantinler kapalı

Kocaeli'de, yüz yüze eğitimin başladığı okullarda bazı öğrenciler, koronavirüs tedbirleri kapsamında kantinin kapalı olması nedeniyle çevredeki büfe ve restoranlara yöneldi. Teneffüslerde okul çevresindeki büfe ve restoranlara giderek, yemek yiyen öğrenciler, kantinlerin açılmasını istiyor.

Sağlık Bakanlığı'nca yayımlanan genelge kapsamında, koronavirüsle ilgili hijyen kuralları nedeniyle okullarda kantin hizmetleri durduruldu. Gün boyu okulda olan öğrenciler ise çevrede bulunan büfe ve restoranlara yöneldi. Öğrenciler bir şişe su almak için bile öğretmenlerinden izin alıp, okul çevresindeki büfelere gidiyor.

Okul dışında yemek yedikleri zaman bazen derslere geç kaldıklarını söyleyen Yusuf Can Tekin, "Okullarda kantinler kapalı olduğu için okul çevresinde nerede ucuz bir şey bulursak orada yemek yemeye çalışıyoruz. Pilav ya da tavuk döner yiyoruz. Bazen derslere de yetişemiyoruz. Çünkü öğrenci için ucuz yerler okulumuza biraz uzak, öyle olunca da bazen geç kalıyoruz" dedi.

KANTİNLERİN AÇILMASINI İSTEDİLER

Kantinlerin bir an önce açılmasını istediklerini dile getiren Eren Çavuş, "Yemek ihtiyacımızı genelde okulun çevresinde bulunan yerlerde karşılıyoruz. Uygun yerler bulmaya çalışıyoruz, genelde tavuk dönercileri tercih ediyoruz. Kantinlerin bir an önce açılmasını istiyoruz. Derslere geç kalma olasılığımız olmaz ama bunun kötü bir yanı da var. Herkes yığılabilir kantine ve koronavirüsün bulaşma riski artar" diye konuştu.

Motorine indirim geldi! İşte 26 Nisan 2024 güncel akaryakıt fiyatları Elebaşılığını Hakkı Saral'ın yaptığı organize suç örgütü çökertildi! Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak!
Sonraki Haber