Çocuğunuz bir türlü okula alışamıyorsa dikkat! Okula uyum sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Nörolojisi Bölümü’nden Doç. Dr. Yasemin Topçu, “Pandemi, çocuklarda konuşma bozukluğunu artırdı” ifadelerini kullanarak pandemiden çıkan çocukların okula alışma sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

TELEVİZYON TEMASI MİNİMALİZE EDİLMELİ

Salgın sürecinin çocukların konuşma ve sosyal gelişimi üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu aktaran Topçu, şunları kaydetti:

“Çocuklar yaşıtlarından uzaklaştı, televizyon ve ekran ile temasları arttı. Aile bireylerinin evde çalışma sürelerinin artması çocuklarıyla etkileşimlerini azalttı. Bütün bu çevresel etkiler, çocukların dil gelişim sürecinde önemli sorunlara yol açtı. Pandemi ayrıca çocukların yaşıtları ve başka insanlarla olan ilişkilerini etkileyerek sosyal ve duygusal becerilerini de olumsuz etkiledi.”

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! İsrail'e bir darbe de oradan geldi Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! Şok sözler: "Galatasaray'ın en büyük şansı Ali Koç ve İsmail Kartal"