OHAL Komisyonu'ndan çarpıcı FETÖ tespiti

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu raporunda, FETÖ elebaşının "devletin tüm kılcallarına sızma" hedefi ve talimatı doğrultusunda örgütün başta mülkiye, adliye, askeriye ve emniyeti ele geçirmeye yönelik faaliyetlerinin detaylarına yer verildi. FETÖ'nün, faaliyetlerinin ilk basamağı olarak kamu kurumları giriş sınavlarına ait soruları mensuplarına temin etmeyi kestirme yol ve yöntem olarak benimsediği görüldü.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) özel olarak yetiştirdiği mensuplarının devlet kurumlarına nasıl sızdığına ve bu kurumlardaki yapılanmasına ilişkin ayrıntılara 2020 Faaliyet Raporu'nda yer verdi.

Komisyon raporundaki "FETÖ Örgütünün Kamu Kurumlarında Yapılanması" bölümünde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "devletin tüm kılcallarına sızma" hedefi ve talimatı doğrultusunda başta mülkiye, adliye, askeriye ve emniyeti ele geçirmeye yönelik faaliyetlerinin detayları anlatıldı.

Bu kapsamda örgütün faaliyetlerinin ilk basamağı olarak kamu kurumları giriş sınavlarına ait soruları mensuplarına temin etmeyi kestirme yol ve yöntem olarak benimsediğine işaret edilen raporda, örgütün söz konusu kurumlarda insan kaynakları birimlerine önem verdiği belirtildi.

Sabah'ın haberine göre, kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşen FETÖ'cülerin devletin güç merkezlerine ulaşıncaya kadar kendilerini belli etmeden faaliyette bulunduğu anlatılan raporda, "FETÖ, usulsüz yollarla ele geçirdiği sınav sorularını KPSS ve kurum sınavlarına hazırlık evlerinde kendi mensuplarına verdiği ve soruları haksız şekilde temin eden bu kişilerin de kamu kurumlarına girdikleri hususu adli işlemler sonucu elde edilen bilgilerden anlaşılmaktadır." değerlendirmesi paylaşıldı.

KPSS VE KURUM SINAVLARINA HAZIRLIK EVLERİ

Komisyonun raporunda FETÖ'nün, kamu kurumlarına sızma girişimi kapsamında "KPSS ve kurum sınavlarına hazırlık evleri" oluşturduğu kaydedildi.

Bu evlerin "müdür", "müdür yardımcısı", "öğretmen" ve "öğrenci"lerden oluşan hiyerarşide faaliyet gösterdiği vurgulanan raporda, her "müdür yardımcısı"nın 3 ila 5 arasında evden sorumlu olduğu ayrıca bu evlerde "öğrenci" adı verilen örgüt mensuplarından sorumlu "öğretmen" denilen ev yöneticilerinin bulunduğu bildirildi. Raporda, örgütün sınav çalışma evlerinin finansmanının ise FETÖ mensubu iş insanlarınca karşılandığı belirtildi.

Evlere yerleştirilecek örgüt mensubunu "mezuncu" adı verilen kişilerin belirlediğine dikkati çekilen raporda, bu evlerdeki örgüt mensuplarının öncellikle KPSS'ye, bu sınavdan yeterli puan alanları da KPSS A grubu sınıflandırma içerisindeki kaymakamlık, uzmanlık, müfettişlik ve denetçilik gibi mesleklere hazırlamaya çalıştığı vurgulandı.

Raporda, itirafçı örgüt mensuplarının "2009, 2010, 2011 ve 2012 yılı KPSS sorularının örgüte ait sınav hazırlık evlerinde kendilerine verildiğini, soruları veren örgüt mensubu tarafından sınavda soruların tamamını çözmemeleri, çözüyormuş gibi kitapçık üzerinde karalama yaparak soruların cevaplanması gerektiği şeklinde uyarıldıklarını beyan ettikleri" anlatıldı.

AKINCI ÜSSÜ'NDEKİ SİVİLLER DE MAHREM YAPIDA

Bu kapsamında bir dönem FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alanların verdiği ifadelerde, örgütün Hava Kuvvetlerinden sorumlu mahrem imamların Adil Öksüz ve Kemal Batmaz olduğu, mahrem yapıda yer alan yöneticilerin güvenlik amaçlı yaptığı teknik toplantılara 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssünde darbe girişimini yöneten kritik isimlerden biri olan eski TİB personeli Harun Biniş'in de katıldığı kaydedildi.

MAHREM YAPIYA GİRMEDEN ÖNCE MÜLAKAT

Komisyon raporunda, FETÖ'nün mahrem birimlerinde görev alacak kişilerin belirlenmesi konusundaki kıstaslar da yer aldı.

Söz konusu FETÖ mensuplarının mahrem yapıya girmeden önce örgüt içi mülakata alındığı anlatılan raporda, şu tespitlere yer verildi:

"Örgütün mahrem birimlerinde görev yapacak kişiler, küçük yaşlarda örgüt adına devşirilmiş, sadakatleri yüksek, örgüt ideolojisini azami derecede benimseyen ve örgüt içinde gizlilik ve tedbir unsurlarını en iyi uygulayan kimseler arasından seçilmekle birlikte mahrem yapıya kabulden önce yeniden örgüt içi mülakata tabi tutulmaktadırlar."

Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak...
Sonraki Haber