Öğretmenler haftada 1 gün okula gidecek mi? Haftada bir gün uygulaması devam edecek mi?

Öğretmenler haftada 1 gün okula gidecek mi merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile özel eğiti kurumları, okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri ile 8. ve 12. sınıflar 17 Mayıs'tan itibaren yüz yüze eğitime devam edecek. Ancak öğpretmenlerin haftada bir gün uygulaması devam edecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin akıllarında haftada bir gün uygulamasının devam edip etmeyeceği sorusu büyük bir yer teşkil ediyor. 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birçok eğitim kuruma yüz yüze eğitime geçti. Peki öğretmenler haftada 1 gün okula gidecek mi?

HAFTA BİR GÜN UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı ''Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli yürütülmesi amacıyla zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1(bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterini işleyecektir.

Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir ifadelerine yer verilmişti.

Bu doğrultuda öğretmenler haftada bir gün okula giderek ders defterlerini dolduruyor, evrak vb. işlerini tamamlıyorlardı.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında 29 Nisan - 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapmış, tam kapanma dönemini kapsayan tarihler arasında öğretmenlerin haftada en az 1 gün okulda bulunma durumunun olmadığı belirtilmiş ve bu tarihlerde öğretmenler okullarına gitmemişti.

17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibariyle tam kapanma tedbirleri kaldırıldığından dolayı "öğretmenler eskiden olduğu gibi haftada 1 gün okula gidecek mi?" soruları gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin haftada 1 gün okula gitme uygulamasını tan kapanma dönemi süresince (29 Nisan - 17 Mayıs 2021) geçici süreyle kaldırdığı,  resmi olarak öğretmenlerin haftada 1 gün okula gitme uygulamasının 17 mayıs sonrasında geçerli olmaya devam ettiği anlaşılmaktadır.

Her ne kadar resmi uygulama öyle olsa da, öğretmenlerden gelen geri dönüşlere bakıldığında; haftada 1 gün okula gitme uygulamasının hiç bir anlamı olmayan gereksiz bir uygulama olduğu anlaşılmaktadır.

MEB yetkililerinin konuyu tekrar değerlendirerek mevcut uygulamanın tamamen kaldırılması bekleniyor.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber