Ödül töreni sonrası kendisini kötü hissetmişti... Usta yazar Selim İleri hastaneye kaldırıldı!

Türk edebiyatının usta ismi ünlü yazar Selim İleri, beyin embolisi geçirerek hastaneye kaldırıldı. İleri, 5 Mart tarihinde de aynı rahatsızlıktan dolayı hastaneye kaldırılmış, tadavisi sonrası taburcu olmuştu.

Türk edebiyatının usta isimlerinden 72 yaşındaki Selim İleri beyin embolisi kaynaklı rahatsızlık geçirdi.

HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yüksek tansiyona bağlı olarak beyninde damar tıkanıklığı oluşan Selim İleri, öğle saatlerinde Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İleri'nin hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

RAHATSIZLANIP ÖDÜL TÖRENİNDEN ERKEN AYRILMIŞTI

Öte yandan önceki gece Selim İleri Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nü aldıktan sonra kendisini kötü hissettiğini söyleyerek törenin düzenlendiği mekandan erken ayrılmıştı. İleri 5 Mart'ta da beyin embolisi kaynaklı olarak geçirdiği rahatsızlık sonucu Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırılmış, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

SELİM İLERİ KİMDİR?

30 Nisan 1949 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde dünyaya gelen Türk yazar, senarist ve eleştirmen Selim İleri, yazar adını Yavuz Sultan Selim'den aldı.

Lise öğretmenleri Vedat Günyol ve Rauf Mutluay'ın etkisiyle edebiyata yönelen İleri, lise ikinci sınıftayken Peride Celal'in Dar Yol (1949) romanından esinlenerek yazdığı ''Unutulmak'' adlı romanının yayınlanması için yayınevlerini dolaştı fakat reddedildi.

1967'de "Savaş Çiçekleri" adında bir öyküsü Yeni Ufuklar adlı dergide yayınlandı. 1968'de Günyol'un da yardımıyla öykülerinin yer aldığı ''Cumartesi Yalnızlığı/Güz Notları'' kitabı yayınlandı ve merhum babasına ithaf etti.

1970'lerin başında tanıştığı Halit Refiğ'in etkisiyle senaryo yazmaya başlayan İleri, 1971'de ''Cennetin Kapısı'' adlı ilk senaryosunu yazdı.

1973'te ''Destan Gönüller'' adıyla ilk romanı yayınlanan usta yazarın ''Dostlukların Son Günü'' adlı öykü kitabı 1975'te yayınlandı. Ardından 1976'da ''Sait Faik Hikâye Armağanı'' kazanan İleri, günümüze kadar çeşitli türlerde birçok eser verdi.

Son olarak geçen yıl Ahmet Hamdi Tanpınar'ı roman kahramanı yaptığı ''Yaşadınız Öldünüz Bir Anlamı Olmalı Bunun''u yayınlayan usta yazar, 2012'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

İleri 5 Mart'ta da beyin embolisi kaynaklı olarak geçirdiği rahatsızlık sonucu Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırılmış, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

1949 İstanbul doğumlu İleri, aralarında "Dostlukların Son Günü", "Uzak Hep Uzak" ve "Yaşarken ve Ölürken"in de aralarında olduğu birçok roman, deneme, anı ve senaryosuyla Türk edebiyatının önemli yazarları arasında yer alıyor. İleri, son olarak geçen yıl Ahmet Hamdi Tanpınar'ı roman kahramanı yaptığı 'Yaşadınız Öldünüz Bir Anlamı Olmalı Bunun'u yayımladı. Usta yazar, 2012'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

 

Türk takımları Avrupa'da bu sezon ne kadar kazandı? Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak...
Sonraki Haber