OdaTV yazarı kendisini 'AK Parti'ye oy verdim' diyerek savundu!

Libya'da görev yaparken şehit düşen MİT mensubunun kimliğini ifşa eden OdaTV'nin yöneticilerinin yargı süreci devam ederken, yeni bir olay daha patlak verdi. OdaTV yazarlarından olan Ali Türkaslan, FETÖ ile mücadeleyi gölgeleyen haber ve paylaşımlarını, "AK Parti'ye oy verdim" diyerek savundu.

OdaTV'de 3 Mart 2020 tarihinde Hülya Kılınç imzasıyla yayınlanan "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlıklı haberde; MİT'in yurt dışı operasyonunda şehit olan kişinin kimlik bilgileri, fotoğrafı, şehidin ailesinin kimlik bilgileri ile oturduğu ev ve şehidin cenaze namazına katılan MİT mensuplarının fotoğrafı yayınlandı.

Soruşturma kapsamında; MİT mensuplarının gizli kalması bilgi ve fotoğraflarını haberleştiren OdaTV muhabiri Hülya Kılınç, OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile OdaTV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı. Zanlıların; 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Tutuklanan isimler, savunmalarında haberlerinde açıkça belirttikleri halde şehidinin MİT çalışanı olduğunu bilmediklerini savunmuştu.

Şehidin yaşadığı mahallenin muhtarı ise OdaTV muhabirinin şehidin MİT şehidi olduğunu bildiğini kendisine söylediğini ifade etmişti.

ODATV GERÇEKTEN FETÖ İLE MÜCADELE EDİYOR MU?

Öte yandan OdaTV'de yer alan bazı haberlerin FETÖ ile mücadeleye de gölge düşürmeye çalışıldığı yorumları yapılıyor.

Buna örnek olarak OdaTV yazarı Ali Türkaslan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor.

17-25 Aralık sürecinde FETÖ’ye destek veren Türkaslan “Hoca Efendi bu boynu altında kalasıcalara boşuna beddua etmemiş” yorumu ile “Fetullah Gülen yılın bedduası” videosunun paylaşımını yapmış ve FETÖ destekli Samanyolu, Zaman gibi yayınların haberlerinin yanı sıra FETÖ firarisi Emre Uslu ve terör örgütünün sosyal medyadaki operasyon hesabı Fuat Avni’ye ait paylaşımları da sık sık paylaşmıştı.

Türkaslan'ın, Ermeni lobisinin iddialarını dile getiren yayınların içeriklerini sık sık paylaştığı da görülmüştü. Skandal paylaşım ve haberleri Bengü Türk TV’nin özel yayınına konu olmuştu.

Türkaslan, şehit MİT mensubunun bilgilerini ifşa etmesi nedeniyle tutuklanan OdaTV haber müdürü Barış Terkoğlu’na da destek vererek, “Yeter artık bir karar verin, FETÖ ile mücadele mi ediyorsunuz, müzakare mi ?” paylaşımında da bulunmuştu.

FETÖ’ye destek veren açıklama ve paylaşımlardan haberdar olan OdaTV ise muhabirin yazılarına yer vermeye devam etmişti.

“AK PARTİ’YE OY VERDİM”

Hala aktif olarak kullandığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımları kabul etmeyen ve defalarca hacker saldırısına maruz kaldıklarını, paylaşımların şifreleri çalanlarca yapıldığını iddia eden Ali Türkaslan savunmasında da, “Seçim günü AK Parti’ye oy verdiğimi gösteren bir videoyu mahkemeye sundum, insan hakaret ettiği bir partiye ve siyasetçiye neden oy versin” ifadelerini kullandı.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber