Öcalan'a yakın isim, Kamışlı'daki patlamada öldü

Suriye’de terör örgütü PKK işgali altındaki Kamışlı’da bir araçta meydana gelen patlamada Yusuf Gulo öldü. Gulo’nun bir dönem terörist başı Abdullah Öcalan ile yakın ilişkisi olduğu öğrenildi.

Suriye’de terör örgütü PKK’nın işgali altında bulunan Kamışlı’daki patlamada örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’la yakın ilişkisi bulunan Yusuf Gulo ile birlikte 3 kişi öldü. Patlama önceki gün Kamışlı’nın Hilaliye Mahallesinde bir araçta meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada üç kişi hayatını kaybetti.

PKK’ya müzahir yayın organları araçta hayatını kaybedenlerin, Yusuf Gulo ile yakınları olduğu belirtilen Mazlum ve Mahmut Gulo olduğu belirtildi.

SURİYE’DE PKK’YA DESTEK VEREN İLK AİLELERDEN BİRİ

Aracın Türkiye’ye ait SİHA’lar tarafından vurulduğunu iddia etti. Ancak bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gulo ailesinin Suriye’de terör örgütü PKK’ya destek veren ilk ailelerden biri olduğu belirtiliyor. Yusuf Gulo’nun Suriye’de saklandığı dönemde bizzat Abdullah Öcalan’dan örgütsel eğitim aldığı ifade ediliyor.

25 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte kararlar... Mustafa Varank Deniz Zeyrek'e meydan okudu Sandık Kokusu dizisinde kadınlara özgürlük vurgusu! "Saygı istiyorum"
Sonraki Haber