O öğretmenler 3 ay sonra işbaşı yaptı

Koronavirüs salgını nedeniyle ataması gerçekleştiği halde göreve başlayamayan 20 bin öğretmenin bekleyişi son buldu. Çiçeği burnunda öğretmenler pazartesi günü işbaşı yaptı. Eğitim-Sen ise, üç aylık süreçte 'yaşanan kayıpların' telafi edilmesini istedi

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapalı olması gerekçe gösterilerek atanmaları yapılmasına rağmen 3 aydır göreve başlayamayan 20 bin öğretmen işbaşı yaptı.

Öğretmenlerin üç ay süren heyecanlı bekleyişi 21 Haziran 2020 pazartesi günü sonlandı.

"ÜÇ AYLIK MAĞDURİYET TELAFİ EDİLSİN"

Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe’ye bir değerlendirmede bulunan Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan’ın sonuca karşın eleştirileri var.

20 bin öğretmenin üç ay bekledikten sonra hiçbir açıklama yapılmadan sessiz sedasız göreve başlatılmasını anlamanın mümkün olmadığını söyleyen Bozdoğan, öğretmenler adına şöyle bir talepte bulundu:

''657 sayılı Devlet Memurları Kanunu başta olmak üzere yasal mevzuat MEB’e arkadaşlarımızı göreve başlatmama yetkisi vermemekteydi. Şimdi de yaşanan mağduriyetlere dönük her hangi bir telafi öngörmemektedir. Oysa arkadaşlarımız atandıkları tarih olan 18 Mart’tan itibaren MEB personelidir. Bu nedenle arada geçen üç ay için ekonomik ve özlük bir hak kaybı yaşanmaması için mutlaka adım atılmalıdır.''

''15 GÜN İÇİNDE GÖREVE BAŞMALAMALARI GEREKİYORDU''

18 Mart'ta atamaları gerçekleştirilen öğretmenler, salgın nedeniyle okulların tatil olması gerekçe gösterilerek işe başlatılmamıştı.

Eğitim Sen’den konuyla ilgili o günlerde yapılan açıklamada atanan öğretmenlerin “657 Sayılı Devlet Memurları Yasası” gereği 15 gün içinde işe başlatılmaları gerektiği halde başlatılmadıkları öne sürülmüştü.

Bekleme sürecinde maaş ve sosyal haklardan faydalanamayan öğretmenler tepkilerini sosyal medya ve sendikalar aracılığıyla duyurmuştu.

Hatay'da iki mahalle karantinaya alındı... Galatasaray ikinci yarı açıldı, zirvede farkı açtı! Kızılcık Şerbeti Görkem aileye şok üstüne şok yaşatıyor!
Sonraki Haber