İsmet Özel hastanede, sevenleri duacı: Yıkılma sakın!

Türkçenin büyük şairi İsmet Özel rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçiren Özel'in sağlık durumu ciddiyetini korurken, şairin hayranları sosyal medyada duygusal mesajlar paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da İsmet Özel'e şifa dileklerinde bulundu

Türk şiirinin yaşayan en büyük şairi ve İstiklal Marşı Derneği'nin kurucusu İsmet Özel kalp krizi geçirdi. Usta şairin rahatsızlığını Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Özel'in Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığını belirten Kınık, "Şair İsmet Özel’e Mevladan acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar Türk halkına unutulmaz şiirler veren ve bir süre önce Bir Yusuf Masalı’nı tamamlamak üzere şiir yazmayı bıraktığını ilan eden İsmet Özel'in geçirdiği ciddi rahatsızlık büyük yankı uyandırdı.

Sevenleri İsmet Özel'e sağlık dileklerini sosyal medyada paylaştıkları duygusal mesajlarla iletti.

O mesajlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a aitti... Selçuk, mesajında büyük şairin "Sevgilim Hayat" şiirine atıfta bulunarak, "Sevgilisi Hayat'a 'Ben öyle bilirim ki yaşamak / Berrak bir gökte çocuklar aşkına savaşmaktır' diye seslenen büyük şair İsmet Özel' e geçmiş olsun der, uzun ömür dilerim" ifadelerini kullandı.

AK Parti eski milletvekili Aydın Ünal da "Yıkılma sakın" şiirine gönderme yaparak, "Yıkılma sakın #ismetözel" paylaşımı yaptı.

"ÜLKENİN KALBİ..."

Dücane Cündioğlu ise "Ülkenin kalbi kriz geçirmiş. Acil şifalar diliyorum." diye yazdı.

Yeni Şafak yazarı ve şair İbrahim Tenekeci, "Sana yaşamak düşer çarkların gövdesinde. İsmet Özel" diyerek sağlık temennisinde bulundu.

"Bir Masal İsmet Özel'i" kitabının yazarı Selahattin Yusuf da duygusal bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı;

"'Ben ihtiyarlamak şansını çok erken yaşta yitirdim' demişti #ismetözel. Türkçenin kalbini çaldı, içini açtı ve o tarifsiz kanı bizlere görülmemiş bir sorumlulukla tattırdı. Yıkılırsa sessizliğin altında kalırız. Allah acil şifalar versin ve onu ülkemize bağışlasın."

"NE ÇOK DİZESİ VAR EZBERİMDE..."

Star yazarı Sibel Eraslan, dularının İsmet Özel ile beraber olduğunu belirterek, "Acil şifa dualarımız İsmet Bey için... “Cesur ve onurlu diyecekler... Halbuki suskun ve kederliyim. Korsanlardan kaptığım gürlek nara işime yaramıyor.” (İsmet Özel)" diye yazarken, Halime Kökçe ise "Ne çok dizesi var ezberimizde ustanın. "Yıkılma Sakın" emi. Allah şifa versin." paylaşımında bulundu. / SuperHaber

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! İletişim Başkanlığı uyardı! O iddia doğru değil İSO: Sanayide işgücü yerinde sayıyor erken emeklilik zarar veriyor
Sonraki Haber