O FETÖ'cüyü Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov paketletip hediye etmiş!

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet'te yayınlanan köşe yazısında FETÖ’nün Orta Asya İmamı Orhan İnandı’nın Türkiye'ye nasıl getirildiğini detaylarıyla anlattı. Şener, "MİT, Kırgız yetkililerle işbirliği yaparak Orhan İnandı’yı, Cumhurbaşkanı Caparov’un ziyaretinden kısa süre önce Türkiye’ye getirmiş. Yani “hediye” Caparov’un ziyaretinden bir hafta önce paket servisi ile Türkiye’ye ulaşmış." dedi.

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesinde yazdığı köşe yazısında geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye getirildiği açıklanan FETÖ’nün Orta Asya İmamı Orhan İnandı’nın ülkeye getirilmesine ilişkin tüm detayları anlattı.

"MİT, Kırgız yetkililerle işbirliği yaparak Orhan İnandı’yı, Cumhurbaşkanı Caparov’un ziyaretinden kısa süre önce Türkiye’ye getirmiş. Yani “hediye” Caparov’un ziyaretinden bir hafta önce paket servisi ile Türkiye’ye ulaşmış." ifadelerini kullanan Şener'in 'Caparov’un ‘hediyesi’ paket servisi yapılmış' başlıklı yazısının ilgili kısmı şu şekilde;

Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 9-11 Haziran tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bazı anlaşmalar imzalamış, her iki ülke için çok büyük tehlike olan FETÖ’ye karşı ortak mücadele kararı aldıklarını açıklamıştı.

Bu ziyaretten kısa süre önce basında Caparov’un Türkiye’ye hediye ile geleceği yorumları yapılmıştı.

ALMANLAR BİLE DEVREYE GİRDİ

Gerek Kırgızistan’daki, gerek Avrupa ve Amerika’daki FETÖ’cüler sosyal medyada 1 Haziran günü FETÖ’nün Orta Asya İmamı Orhan İnandı’nın MİT tarafından kaçırıldığına, hatta Bişkek’teki Türk Büyükelçiliği’nde tutulduğuna dair bir kampanya yaptılar. Türkiye içinde fazla ilgi çekmeyen kampanya ile ilgili nedense Alman hükümeti bile devreye girdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’nda görevli Devlet Müsteşarı Miguel Berger, Cem Özdemir’in yönelttiği soru önergesine, “Federal Hükümet Kırgızistan’da kaybolan Orhan İnandı’nın olayını Kırgız hükümeti ile 3 Haziran’da konuşmuştur. Görüşmede belirsizliği süren vaka hakkında endişesini dile getirmiştir” cevabını verdi.

ZİYARET ÖNCESİ GETİRİLMİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İnandı’nın MİT operasyonuyla Türkiye’ye getirildiğini açıklamasından sonra tablo netleşti. Buna göre, MİT, Kırgız yetkililerle işbirliği yaparak Orhan İnandı’yı, Cumhurbaşkanı Caparov’un ziyaretinden kısa süre önce Türkiye’ye getirmiş. Yani “hediye” Caparov’un ziyaretinden bir hafta önce paket servisi ile Türkiye’ye ulaşmış.

FETÖ’cüler ve Almanya’da onlara sözcülük yapan siyasetçiler ısrarla MİT’in yasadışı yaptığı yalanını yaymaya çalıştı. FETÖ üyesi basketbolcu Enes Kanter de, Amerikan Washington Post gazetesine akıl almaz yalanlarla dolu bir yazı kaleme aldı. Tüm gelişmeler, İnandı gibi önemli bir ismin yakalanmasında MİT’in Kırgız yetkililerle işbirliği yaptığını gösteriyor. Nitekim, Caparov’un Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı açıklama da bunu teyit ediyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber