O çelengin parçalanış öyküsü! Her şey kamerada...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü sebebiyle Taksim'e çelenk bırakmak isteyen DİSK ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı, birçok yönetici gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yaşanan arbede sırasında Cumhuriyet Anıtı'na bırakılacak çelenk paramparça oldu. O olay öncesinde DİSK ile polis memurları arasında geçen diyalog ise kameralara yansıdı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlamasında girildi. Taksim Meydanı da 1 Mayıs tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapatıldı.

 Taksim'e çelenk bırakmak isteyen DİSK ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı, yaşanan arbede sırasında anıta bırakılmak istenen çelenk paramparça oldu.

DİSK'İN PARÇALANAN ÇELENGİNİ TAKSİM'E MİLLETVEKİLLERİ GÖTÜRDÜ

CHP'li milletvekilleri Ali Şeker ve Serra Kadıgil, HDP'li Ahmet Şık, Oya Ersoy Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm ile TİP'li Erkan Baş ve Barış Atay’ın da aralarında olduğu bir grup, DİSK'in parçalanan çelengini Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı'na bıraktı.

 İSTANBUL VALİLİĞİ: İFADELERİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDILAR

İstanbul Valiliği, öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, aralarında DİSK Başkanı Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 15 kişinin savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldığını açıkladı.

ÇELENK BIRAKMAYA İZİN VERİLDİ

Öte yandan yaşanan arbedenin çelenk bırakılmasına izin verilmediği için çıktığı iddia edildi. Ancak, arbede öncesi çekilen görüntülerde, polisin çelenk bırakılmasına izin verdiği, DİSK'in yasal olmayan yürüyüşüne izin vermediği görüldü.

Elazığ Belediyesi 56 taşınmaz satışı gerçekleştirecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyaretini erteledi! Barış Alper Yılmaz'ı Adana Demirspor maçında izlemeye geliyorlar
Sonraki Haber