Sahipsiz kalan bir cenazenin öyküsü

Geçtiğimiz günlerde evinde cansız bedeni bulunan ünlü Sosyolog Nur Vergin, İstanbul'da toprağa verildi. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Vergin'in cenazesinin sahipsiz kaldığını, ekiplerin cenaze kaldırma işlemleri için bir yakınını aradığını fakat bulamadığını kaleme aldı. Ölüm hadisesinin ilginç olduğunu vurgulayan Hakan, ''Sahipsiz kaldığı için kaldırılamayan bir cenazeden ülkenin Cumhurbaşkanı'nın katıldığı bir törenle kaldırılan cenazeye...'' ifadelerini kullandı.

Ülkemizin önde gelen sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin, geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki evinde vefat etti. 

Vergin'in cenazesinin kimsesi olmadığı için iki gün sonra bulunduğu ortaya çıktı. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde söz konusu gelişmelerin detaylarını aktardı.

''CENAZESİ ORTADA KALMIŞ''

Sedat Ergin'den edindiği bilgiyle, polisin iki gün boyunda yana yakıla Vergin'in bir yakınını aradığını ifade eden Hakan, ''Kimseyi bulamamışlar, cenaze bir süre ortada kalmış'' ifadelerini kullandı.  

Haberi aldığı an büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirten Hakan, ''90'lı yılların en popüler siyasetbilimcilerinin başındaydı. Her zaman öncü fikirleri dillendirdi. Laiklik tartışmalarının en önemli aktörlerindendi. Sayısız öğrenci yetiştirmişti. Akademinin en popüler, en parlak, en ilginç hocalarındandı.'' dedi.

''SAHİPSİZ KALDIĞI İÇİN KALDIRILAMAYAN CENAZEDEN ERDOĞAN'IN KATILDIĞI CENAZEYE...''

Üzücü gelişme sonrası üç şey yaptığını belirten Hakan, ilk iş olarak Vergin'e yakın olabilecek dostlarına haber verdiğini belirtti. İkinci olarka yetkilileri bilgilendirdiğini belirten Hakan, son olarak Hürriyet ekibinden olayı haberleştirmesini istediğini ifade etti.

Daha sonra Vergin'in bir yeğeninin olduğu ve cenaze işlemleri için evine geldiğini aktaran Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vergin'in cenaze törenine katılmasına ilişkin  ''Çok şaşırdığım bir gelişme'' dedi.

Hakan'ın köşe yazısından ilgili bölüm şöyle;

''Ve ertesi gün...

Çok ama çok şaşırdığım bir gelişme yaşandı.

Olay şuydu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nur Vergin’in cenaze törenine katılıyor ve törende ayrıca Nur Vergin’le ilgili enteresan tespitlerle dolu bir konuşma yapıyordu.

Anlattığım tüm bu hikâye...

Yaklaşık 12 saat içinde gerçekleşti.

Sahipsiz kaldığı için kaldırılamayan bir cenazeden...

Ülkenin Cumhurbaşkanı’nın katıldığı bir törenle kaldırılan cenazeye...

Hayatın ilginç olduğunu biliyorduk.

Meğer ölüm de ilginçmiş.''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Aldatıcı reklamlara 3.5 ayda 94 milyon TL ceza Çankırı'da rüzgar minareyi yıktı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüşüyor
Sonraki Haber