Norveç'te Müslüman kadına şiddet tepkilere neden oldu

Kuzey Avrupa ülkesi Norveç'in Akershus kenti yakınlarındaki Barum semtinde bir kişi, tartıştığı Müslüman kadını itekleyerek yere fırlattı. Söz konusu görüntüler büyük tepki çekti.

Norveç'te yaşayan Müslüman aktivist Muhammed Qasim Ali, şiddet görüntülerinin bulunduğu videoyu Facebook hesabından yayımlayarak, yolda paten kayarken dikkatli gitmeyen bir kişiyi uyaran Müslüman bir kadının, çocuklarının önünde aşağılandığını ve şiddete maruz kaldığını belirtti.

'GÖRÜNTÜLER IRKÇILIK SAYILMALI'

Görüntü tıklama ve yorum rekoru kırdı. Birçok kişi olayın ırkçılık sayılması gerektiği yönünde yorumda bulunurken, birçok kişide çocuklarının yanında kadına bu şekilde davranılmasının çirkin olduğunu ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Norveç'in Budstikka gazetesi ise, şiddette maruz kalan kadın ile gerçekleştiren kişinin 40 yaşlarında olduğu ve polisin her ikisininde ifadesini alarak olay hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! 20 Nisan 2024 TJK at yarışı saatleri açıklandı! İşte o saatler...
Sonraki Haber