Norveç kral ve kraliçesi karantinaya alındı!

Dünya Sağlık Örgütü'nün küresel salgın olarak ilan ettiği koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kral ve kraliçe karantinaya alındı. Ürdün ziyareti gerçekleştiren Norveç Kralı Harald ile Kraliçe Sonja, salgın nedeniyle ülkeye döner dönmez karantinaya alındı. Son dakika gelişmesine göre kraliyet ailesi Paskalya'ya kadar tüm programlarını da iptal ettiler. Sıcak gelişme Norveç devlet televizyonu NRK tarafından da doğrulandı.

Norveç devlet televizyonu NRK, ne kralın ne de kraliçenin hasta olmadığını, ancak hükümetin bugün enfeksiyonu azaltmak için uygulamaya koyduğu yeni önlemler kapsamında böyle bir uygulamaya gidildiğini duyurdu. 

Norveç hükümeti tarafından Perşembe günü açıklanan acil durum önlemlerine göre, İskandinav ülkeleri dışındaki seyahatlerden dönen herkes, semptomları olsun ya da olmasın, evlerinde kendi kendine tecrit etmek zorunda.

Söz konusu tedbirin 27 Şubat'tan itibaren geriye dönük bir etkisi de var ve bu nedenle Norveç nüfusunun büyük bir bölümü bundan etkilenecek gibi görünüyor.

Bu karardan Ürdün'e yaptıkları ziyaretten sonra ülkeye geri dönen Norveç Kralı ve Kraliçesi de etkilendi. 

Yakın zamanda yurt dışından ülkeye dönen Norveç sağlık bakanı ve dışişleri bakanı da şu anda karantina altında.

12 Mart itibarıyla, Norveç'te onaylanan vaka sayısı şu anda 632.

TFF'den ilginç atama! İşte Süper Lig'de haftanın hakemleri... Mövenpick Hotel İstanbul Marmara Sea açıldı Dudak dolgusu nasıl yapılır? Dudak dolgusu sonrası şişlik nasıl geçer?
Sonraki Haber