Noodle yemek kısırlık yapar mı? Noodle kısır mı yapıyor? Noodle kısırlık yapar mı?

Noodle yemek kısırlık yapar mı? Noodle kısır mı yapıyor? Noodle kısırlık yapar mı? Noodle, uzakdoğu mutfağından çıkıp tüm dünyaya büyük bir hızla yayıldı. Hazır makarna Noodle üzerinde yapılan araştırmalar ise noodel severleri üzecek cinsten. Son yılların en popüler yiyeceklerinden olan noodle zararlı mı? Hangi hastalıkları tetikliyor?

Noodle yemek kısırlık yapar mı? Noodle kısır mı yapıyor? Noodle kısırlık yapar mı? ABD'li bilim insanlarının noodle üzerinde yaptığı son araştırmalar, noodle severleri bir hayli üzdü. Noodle'ın en çok tüketilen ülkelerden biri olan Güney Kore'de 11 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada özellikle noodle tüketen kadınlarda kalp hastalıkları, felç ve diyabet gibi sorunlara neden oluyor.

NOODLE ZARARLI MI?

'Metabolik sendrom'a yakalananların vücutları enerji kontrolünü sağlayamıyor, dolayısıyla kişide yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi durumlar baş gösteriyor. Bu sorunlar da şeker hastalığı ve kalp hastalıklarını tetikliyor. Uzmanlar, spor yapan ya da dengeli beslenen kadınların bile haftada 2'den fazla hazır noodle tüketmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Anadolu mutfağındaki erşitenin bir benzeri olan noodle'ın doğal yollarla üretildiği ve saklandığı takdirde böyle bir risk taşımayacağını bildiren New York Üniversitesi'nden Lisa Young, "Hazır noodle'ı da bir defada az az ve sebze eşliğinde tüketmek, riski azaltacaktır" diyor. Erkeklerde noodle tüketimiyle, kalp hastalıkları arasında doğrudan bir ilişki saptayamayan araştırmacılar, yine de hazır gıda yiyen herkesi uyarıyor. Zira hazır gıdaların raf ömrünü uzatmak için birçok firma şeker, tuz ve kimyasal bileşenler kullanıyor.

NOODLE KISIRLIK YAPAR MI?

Hazır satılan birçok gıda ürünü sağlımızı ciddi oranda tehlikeye atıyor. Hatta bazı gıdalar vücudumuzda kalıcı hasarlara bile neden olabiliyor. Peki, tüketimi giderek artan hazır gıdalardan Noodle kısırlık yapar mı veya Noodle zararlı mı?

Hazır çorba ve noodle"lar herhangi bir besleyici öğe içermemektedir. Besleyici öğelerin yerine katkı maddeleri içerirler, bunların bazıları toksik bir koruyucu olan tersiyer bütil hidrokinon (TBHQ) içerir.

Bu katkı maddeleri noodle"larla beraber midede kalır ve bu da uzun süren noodle"ları sindirme çabası sırasında birçok ciddi sağlık sorununa yol açabilir.

Tersiyer bütil hidrokinon (TBHQ) koruyucunun ne olduğunu bilmeyenler için: bu madde petrol yan ürünüdür. Genelde tüketiciler, sentetik kimyasalların antioksidan özellikler içerebileceğini gözden kaçırıyor ancak bu antioksidanlar doğal antioksidanlar gibi vücuda yararlı değildir.

Sentetik antioksidanlar yağların oksitlenmesini önler, böylece işlenmiş yiyeceklerin raf süresi uzar. TBHQ gıda dışında raflarda yer alan birçok üründe bulunabilir. Cila, lak, böcek ilacı, makyaj malzemeleri ve parfümlerde kalıcılık için kullanılır.

Beslenme uzmanları bu katkı maddesinden 5 gram bile tüketmenin öldürücü olabileceğini düşünüyor. Gıda Katkı Maddeleri Sözlüğünde 1 gram TBHQ"ye maruz kalmanın baş dönmesi, kusma, kulaklarda çınlama, hezeyan, nefes alamama gibi durumlara yol açtığı kanıtlanmıştır.

TÜİK, konut satış rakamlarını açıkladı! SÜLEYMANCILAR FETÖ GİBİ TÜRKİYE İÇİN TEHDİT Mİ OLUŞTURUYOR? Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Değişikliğe gidilecek
Sonraki Haber