Nihat Doğan'dan İsmet Özel'e haddini aşan sözler

İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı ve şair İsmet Özel'in 8 Kasım 2014'te Konya'da yaptığı bir konuşma yıllar sonra yeniden gündeme geldi.

Şair İsmet Özel'in 2014 yılında yaptığı “Kâfirler ve Türk Milliyetçileri” seminerindeki konuşmasından, "Kürt meselesine" ilişkin görüşlerini dile getirdiği kısım sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.

Özellikle "Kürtçü" kesim tarafından dolaşıma sokulan ve İsmet Özel'in "faşist" olarak tanımlandığı mesajlar günlerdir sosyal medyada gündemde...

Ünlü şairin konuşmasının tartışma yaratan bölümü şu şekilde;

"Kürtlerin arasına gavur girmesi hadisesi 27 mayıs 1960 ihtilali sonrasındadır. Ondan sonra her Kürt aşiretinde bir tane Amerikalı vardır. Kürtçe konuşan, Kırmanci konuşan daha doğrusu... Onlar 1960'dan itibaren o işleri hallettiler. Kürtler'de milli bir bilinç yoktur, sadece Amerikalıların onlara öğrettikleri kadar Kürttürler yani... Araplar'da ve Grekler'de olan şey de, devlet tecrübesi de asla Kürtler'de yoktur. Yani Türkiye'de bir "Kürt meselesi" diye bir şey yoktur. Bu sadece Amerikalıların "Kürtlere şunu vereceksiniz, Kürtlere bunu vereceksiniz"... Cart, curt diye dayattığı şeylerdir. "

NİHAT DOĞAN'DAN BOYUNU AŞAN AÇIKLAMALAR...

Bu sözler nedeniyle kimi çevrelerden İsmet Özel'e "ırkçı" olduğu yönünde eleştiriler getirilirken, şarkıcı Nihat Doğan da İsmet Özel'i haddini aşan sözlerle hedef aldı.

"Yaşayan en büyük Türk şairi" olarak bilinen İsmet Özel'in siyasi görüşünü de aşarak sanatını eleştiren Doğan kişisel Twitter hesabında, "Benim söylediğim 1 tane özlü söz, bu İsmet özel denen ırkçı Kürt düşmanı faşistin yazdığı bütün şiirlere bedeldir." mesajını paylaştı.

Nihat Genç'in bu sözleri büyük tepki toplarken şarkıcı Doğan'a sosyal medyada esprili cevaplar verildi. İşte o cevaplardan bazıları;


Ankara'da kazanan çıkmadı, final bileti rövanşa kaldı! Bakan Uraloğlu'dan X açıklaması! Timur'un öpücük şoku Bahar'ı uyandırdı!
Sonraki Haber