Neslinin tükendiği söyleniyordu, Anadolu Leoparı bir kez daha görüntülendi!

Nesli tükenmekte olduğu düşünülen Anadolu Leoparı’nın görüntüleri Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Bu fotoğrafların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Anadolu Leoparı’na ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

Nesli tükendiği düşünülen hayvanlara ilişkin çeşitli çalışmalar yürüten Tarım ve Orman Bakanlığı, bu çalışmaların karşılığını almaya başladı. 1974 yılında öldürülmüş olan Anadolu Leoparı, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde ölü bulunmuştu. Neslinin son bireyi olduğu düşünülen Anadolu Leoparı’nın peşine düşen Tarım ve Orman Bakanlığı kurumları, 2019 yılında ilk tespiti gerçekleştirmiş ve erkek bir leopara ait fotoğrafları yakalamayı başarmıştı.

Bu tespitin ardından çalışmaları sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kez Türkiye’nin iki ayrı bölgesinde Anadolu Leoparı’nı görüntülediğini duyurdu. Fotokapan sistemi sayesinde görüntülenebilen Anadolu Leoparı’na ilişkin ilk açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişci’nin sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamadan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı da bir açıklama yaptı.

MÜJDELİ HABER BAKAN KİRİŞCİ’DEN GELDİ

‘Anadolu Parsı’ olarak da bilinen ‘Anadolu Leoparı’nın görüntülenmesine ilişkin müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Kirişci, Anadolu Leopara’nın kurulan fotokapana yansıyan görüntülerini paylaştı. Görüntülerin üzerine bir de not düşen Bakan Kirişci, hayvanseverleri heyecanlandırdı.

Tüm Türkiye’de doğaya yerleştirilen yaklaşık 3 bin fotokapan ile gerçekleştirilen çalışmalar bir kez daha sonuç verdi. İki ayrı bölgede görüntülenen Anadolu Leoparı’nın fotokapana yansıyan görüntülerini kamuoyu ile paylaşan Bakan Kirişci, görüntülerin üzerine ise; “İzini sürmeye, heyecanla yolunu gözlemeye devam edeceğiz. Bu kadim topraklar ilelebet yurdu, heybeti daim olsun” notunu düştü.

BAKANLIK, ÇALIŞMALARA İLİŞKİN BİLGİ VERDİ

Öte yandan bir açıklama da Bakan Vahit Kirişci’nin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi.Neslinin tükendiği düşünülen Anadolu Leoparı’nın görüntülenmesine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bakanlık, aynı zamanda Anadolu Leoparı’nın günde dolaşmış olduğu hatta ilişkin de tespit yapıldığını bildirdi. Bakanlık’tan gelen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Son yıllarda ülkemizde izi fotokapanlarla sürülen Anadolu Leoparı, kısa bir süre önce iki ayrı yerde görüntülendi. Bundan önce 2022 Ekim ayında Tarım ve Orman Bakanlığınca fotokapana yansıyan görüntüleri paylaşılan Anadolu Leoparı'nın, elde edilen bulgulara göre günde 25 kilometreden fazla hattı dolaştığı tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) de, nesli tehlike altında olan Anadolu Leoparı'nın ülkemizde tespiti ve korunmasına yönelik eylem planı hazırlanması için önemli bir adım attı.”

Dudak dolgusu nasıl yapılır? Dudak dolgusu sonrası şişlik nasıl geçer? Sözcü TV'de Uğur Dündar'ın cinsel yaşamı üzerine kahkahalı yayın! Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu canlı yayında sinir krizi geçirdi
Sonraki Haber