Neslican Tay'ın hastalığı Mezenkimal Tümör nedir?

Dördüncü kez kansere yakalanan ve verdiği mücadeleyle milyonlara örnek olan, güleryüzü ve pozitifliğiyle birçok kişinin kalbini kazanan Neslican Tay, dün akşam hayatına veda etti. Genç kızın hayatını kaybetmesinin ardından büyük üzüntü yaşandı. Peki, Neslican Tay'ın hastalığı Mezenkimal Tümör nedir? Detaylar haberimizde...

Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanıdığı enerjisiyle ve hayat dolu oluşuyla bilinen Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bacağındaki tümör nedeniyle 2018'de bacağı kesilen Neslican Tay dört kez yenmeyi başardığı kansere, geçtiğimiz haftalarda yeniden yakalanmıştı. Verdiği yaşam mücadelesi ile birçok kanser hastasına umut olan Neslican Tay'ın ölüm haberi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Neslican Tay'ın hastalığı Mezenkimal Tümör nedir?| Belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

NESLİCAN TAY'IN HASTALIĞI MEZENKİMAL TÜMÖR NEDİR?

Hastaneden yapılan açıklamada, "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Mezenkimal tümörler, erişkinlerdeki primer mediastinal tümörlerin %10 undan daha azını oluşturur. Bu oran çocuklarda daha fazladır. Malign tümör olarak görülme oranı erişkinlerde yüzde 55, çocuklarda yüzde 85 tir.
Mezenkimal tümörler, genellikle köken aldıkları başka bölgelerdeki mezenkimal tümörleri taklit etme eğilimindedirler. Ancak boyutları, hastanın yaşı ve tümörün yerleştiği yere göre semptomları değişebiliyor.

Tümörlerin klinik davranışı diğer sarkomlarda olduğu gibi çoğu zaman agresiftir. Benign mezenkimal tümörler ise kimi zaman hızlı büyüme eğiliminde.Bu durum malign-benign ayrımının yapılmasını zorlaştırabilmektedir. İlginç olan, mezenkimal tümörler ister malign olsun, ister benign, erken yakalandıklarında tam çıkarılma şansları yüksektir. Dahası, malign tümörlerde uzun hastalıksız sağkalım değerleri yakalanabiliyor.

Tüm bu iyimser verilere rağmen, hematojen metastaz ile uzak doku ve organ yayılımı tedavilerinde cerrahları ve klinisyenleri zor durumda bırakmaktadır.

Bu nedenle sınıflandırmaları önem kazanmaktadır. Ancak üzerinde hemfikir olunmuş bir sınıflama da yoktur. Mediastinal mezenkimal tümörler orijinlendiği dokuya göre değerlendirilmiştir.

Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son gelişme! Korku dolu anlar: Kaldırım bir anda çöktü! Bina boşaltıldı... Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararındaydı!İşte piyasalarda son durum
Sonraki Haber