Nefesler tutuldu! Kara harekatı başlıyor

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan hareketliliğin ardından TSK'nın, Pençe-Kılıç Hava Harekatının devamı olan sınır ötesi kara harekatını başlatacağı ihtimalleri daha da kuvvetlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de PKK/YPG/PYD terör örgütünden arındırdığı bölgelerde okullar ikinci bir emre kadar tatil edildi.

TSK’nın başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nın ardından büyük oranda mevzileri imha edilen terör örgütüne yönelik başlatılması planlanan kara harekatı için herseyini hazır olduğu öğrenildi.

BAKAN AKAR HAREKAT MERKEZİNDE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Konya’daki programın ardından apar topar Ankara’ya geçti. Bakan Akar burada TSK Komuta Kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezine geçerek komutanlardan brifing aldı.

HAREKAT BÖLGELERİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yaşanan gelişmelerle eş zamanlı olarak ise Türkiye’nin Suriye’de güvenliğini sağladığı Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat bölgelerinde ikinci bir emre kadar bütün okulların tatil edildiği öğrenildi.

TSK SURİYE'YE 3 KOLDAN GİRİYOR

Suriye sınırında konuşlu bulunan TSK unsurlarının 3 bölgeden sınır ötesine ilerlemesinin beklendiği bildirildi.

HAKKARİ'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Öte yandan Hakkari Valiliği, 36 saat süreyle kente giriş ve çıkışların yasaklandığını duyurdu. 

Saadet Partisi'nde Temel Karamollaoğlu gidiyor mu? Diyarbakır'daki "başıboş köpekler" iddiası yalanlandı! Malatya'da gece yarısı korkutan deprem!
Sonraki Haber