'Nedir bu jakobenizm, baskıcılık, engizisyon tavrı!'

Hulki Cevizoğlu, TVNET'te “Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm' sözlerine tepki gösterenlere sert yanıt verdi.

This browser does not support the video element.

Düşünce özgürlüğüne dikkat çeken Cevizoğlu, fikirlerini açıklamakta özgür olduğunu belirterek bunun karşısında duranları 'Böyle bir Atatürkçülük olabilir mi' sözleriyle eleştirdi.

Cevizoğlu, şunları söyledi:

"Söylediklerimin arkasındayım ama velev ki yanlış bir şey söyledim. Benim düşünce özgürlüğüm yok mu, böyle bir Atatürkçülük olabilir mi? Felsefede tek doğru diye bir şey yoktur. Söyleme hakkı yok mu bizim? Nedir bu jakobenizm, baskıcılık, engizisyon tavrı?"

SÖZLERİ TARTIŞMAYA YOL AÇMIŞTI

CNN Türk’te Akıl Çemberi programına katılan Cevizoğlu, "Kızanlar olacaktır" sözleri ile açıklamasına başlamış ve “Atatürkçü geçinen partiler de Kanal İstanbul üzerinden sahte söylemlerle rant peşinde koşmayacaktır” demişti.

Cevizoğlu, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Arkalarına Atatürk’ü alarak siyaset yapan muhalefetin artık ortadan kalkması gerekir. Neymiş Montrö’ye engelmiş, engel mengel değil, dünyadaki kanalları izleyelim sevgili Atatürkçüler, Süveyş Kanalı’na bakalım, bu kanal Osmanlılar tarafından yapılmış Mısır idare ediyor. Mısır bu kanala hükmediyor, dünyanın parasını kazanıyor. Türkiye tek kuruş para almıyor. Bu ayıp ve skandaldır. Savaş gemileri, tankerler, yabancı gemiler geçecek, biz para almayacağız. Eğer bu boğazlar bize aitse, neden parasız yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Şaban Sevinç, Atatürk'e 'rahmetli' denmesinden rahatsız oldu! ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİNİN KODLARI! Patnos Belediyesi'ne ait araçlar parçalanarak hurdacılara satılmış! Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal!