Nedim Şener'den Orhan Pamuk'a 'Ayasofya' yanıtı

Orhan Pamuk, T24'e verdiği röportajda Ayasofya Camii'nin açılışı ile ilgili CHP'nin takındığı tavrı eleştirdi. Aradan aylar geçmesine rağmen açılışı hazmedemediği görülen Pamuk'a yanıt SuperHaber programcısı Nedim Şener'den geldi. Şener, "Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya Camii’ndeki fetih kılıcı öyle bir saplandı ki, Orhan Pamuk ilk günden beri uğraşıyor ama çıkartamıyor!!!" dedi.

Son romanı Veba Geceleri'ni T24'e anlatan yazar Orhan Pamuk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Ahmet Altan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini savunan Pamuk, onlar serbest kalmadan toplumda normalleşmenin olmayacağı görüşünü dile getirdi.

'Laikliğin en önemli simgelerinden biri' olarak tanımladığı Ayasofya'nın açılışına da değinen Pamuk, bu konuda CHP'yi eleştirdi. CHP'nin sessizliğini anlayamadığını ifade eden Pamuk, "Bir siyasi partinin en son yerel seçimde yüzde 55 oy aldığı bir yerde, oyunu daha da arttırmak için, yani yüzde 56 oy almak için yüzde 44 oy alan partinin fikirlerini benimsemesini, ya da benimser gibi yapmasını ben anlayamıyorum... Tabii arkada mevcut iktidarın o kadar adamı sudan nedenlerle rahatça hapse tıkmış olmasının ve Anayasa Mahkemesi’ni takmamasının yarattığı korku atmosferi var" dedi.

NEDİM ŞENER'DEN TEPKİ: FETİH KILICI ÖYLE BİR SAPLANDI Kİ...

Pamuk'un üzerinden aylar geçmesine rağmen Ayasofya'nın açılışını hazmedememesine yanıt SuperHaber programcısı Nedim Şener'den geldi.

O sözlerin yer aldığı videoyu Twitter hesabından paylaşan Şener, "Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya Camii’ndeki fetih kılıcı öyle bir saplandı ki, Orhan Pamuk ilk günden beri uğraşıyor ama çıkartamıyor!!!" ifadesini kullandı.

Serdar Topraktepe: Onlara hissettirmeye çalıştım! Nesrin Cavadzade'den bikinili poz! Görenler hayran kaldı... Gaddar ile Korkut arasındaki savaş büyüyor!
Sonraki Haber