Neden bekçilere düşmanlık yapılıyor?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında, bekçilik tartışmalarına değindi. Ahmet Hakan, bekçileri istemeyenler için, ''15 Temmuz gibi bir kalkışmaya karşı toplumu ayağa kaldıracak ve belki de ilk karşı tepkiyi verebilecek bir güç olabileceği için bekçileri istemiyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay, çarşı ve mahalle bekçilerine kimlik sorabilme yetkisi ile adli görevler verilmesi gibi düzenlemeleri içeren Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edilmiş, söz konusu karar kamuoyunda bazı kesimler tarafından eleştirilmişti.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında, geçtiğimiz günlerde gündemi oldukça meşgul eden 'bekçi' tartışmalarını yeniden alevlendirecek bir iddiayı köşesine taşıdı. 

İşte Ahmet Hakan'ın, ''Bu bir Atakan raconudur'' başlıklı yazısından ilgili bölüm;

NEDEN BEKÇİLERE DÜŞMANLIK YAPILIYOR?

BİR dostum dedi ki:

“15 Temmuz gibi bir kalkışmaya karşı toplumu ayağa kaldıracak ve belki de ilk karşı tepkiyi verebilecek bir güç olabileceği için bekçileri istemiyorlar.”

*

Olaya hiç böyle bakmamıştım.

FETÖ hesaplarından tutun da BBC türü yayın organlarına kadar birçok mecranın hiç bıkmadan pompaladığı mübalağalı bekçi düşmanlığının arkasında böylesi bir amaç yatıyor olabilir gerçekten de.



YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

4 kişinin milletvekilliği düşürüldü! ABD'de sanayi üretimi beklentiye paralel arttı İşte Trabzonspor'un yeni orta sahası! Görüşmeler başladı
Sonraki Haber