"NATO'ya bağlılığını kim söylüyorsa korkacaksınız"

Hürriyet yazarı Nedim Şener, yeni bir darbenin Kemalist kadrolarca yapılacağı iddialarına karşı çıktı. Rand Corporation'un raporunun arkasında ABD'nin olduğunu vurgulayan Şener, satır aralarında bahsedilen orta kademe subaylarla kastedilenin FETÖ'cüler olduğunu savunan Şener, Türkiye'de yapılan tüm darbelerin ardında NATO'nun bulunduğunu vurguladı. Şener, "NATO'ya bağlılığını kim söylüyorsa direkt olarak o insanlardan, siyasetçi asker fark etmez korkacaksınız." dedi.

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programının konukları arasında yer alan gazeteci Nedim Şener, "Yeni darbeyi Kemalistler yapacak" iddiasına karşı çıktı.

Şener, Türkiye'deki tüm darbelerin arkasında ABD ve NATO'nun bulunduğunu ifade eden Şener asıl tartışılması gerekenin ise fitne raporu olduğunu söyledi. "ABD'nin bir bildiği mi var?" diyen Şener sözlerine şöyle devam etti:

ABD'NİN BİR BİLDİĞİ Mİ VAR?

"ABD dünyadaki bütün kötülüklerin başı olan bir ülke. Rapora bir bütün olarak baktığınızda nasıl olur da bir ülke muhalefeti, ordusu, siyaseti üzerine bir projeksiyon çizebilir görülür. Çünkü bu rapor Pentagon tarafından finanse edilmiş olup, Rand Corporation CIA'nın yan kuruluşu Amerika'nın federal kurumları tarafından desteklenmekte. Ve asıl tartışılması gereken ABD nasıl böyle bir fitne raporunu ortaya atabiliyor. Bir bildiğimi var? diye onun üzerinden gitmek lazım."

"Subay astsubay kanadında 18 bin değil, 1800 değil, 180 Atatürkçü Kemalist darbeci subay bulur musunuz? bulamazsınız! Yok öyle bir şey." diyen Şener, bunun bir siyasi tartışma olduğunun altını çizip odaklanılması gerekenin Rand Corporation'un raporu olduğunu vurguladı. 

RAPOR FETÖ'CÜLERİ TARİF EDİYOR

Şener, "Bu bir siyasi tartışma. Yani bizim odaklanmamız gereken RC'nin raporu. ABD Savunma Bakanlığı kaynaklı rapor. Orada darbe ile ilgili konu orta kademe subayların tasviye edildiği, bu rahatsız olan subayların darbe girişiminde bulunabileceği olasılığından bahsediyor. Yani FETÖ'cülerden bahsediyor. Yani rapor bize bunu tarif ediyor." dedi. 

SİVİL İMAMLARINDAN EMİR ALMADAN TUVALETE GİDEMEZLER

"18 bin subay astsubayı yan yana getirin sivil imamlarından emir almadan tuvalete gidemez bunlar. Nitekim 15 Temmuz'da sivil imamlar her şeyi koordine ettiler. Zaten emir komuta koptuğunda nasıl sersemlediklerini, her şeyi birbirine soktuklarını WhatsApp yazışmalarından görüyorsunuz." diyen Şener, darbe ihtimalini ise kaos çıkmasına bağladı ve bunda FETÖ'nün olası rolünü şöyle anlattı:

TÜRKİYE DOĞAN KAOS ORTAMINDA NE YAPAR?

"Darbe olasılığı şöyle mümkün olur. Ancak bir kaos çıkartırsanız. Şimdi bu 18 bin diye sayısını verdiklerimiz içerisinden Allah korusun bir devlet büyüğüne, üst düzey yöneticilere, bir komutana suikast yapıp ülkeyi kaosa sürüklerlerse. Öyle bir kaos ortamında, Türkiye'yi birbirine kattıktan, toplumu birbiyle çatışır hale getirdikten sonra TSK doğan kaos ortamında ne yapar?"

KİM NATO'YA GÖZ KIRPIYORSA...

"16 Temmuz sabahı o darbe girişimi başarılı olsaydı, Kemalistler darbe yaptı zannedecekti insanlar." diyen Nedim Şener sözlerini ise şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de öyle Atatürkçü falan değil darbeyi yapanlar her zaman NATO'culardır. NATO'ya bağlılığını kim söylüyorsa direkt olarak o insanlardan, siyasetçi asker fark etmez korkacaksınız. Çünkü Türk askeri, Türk siyasetçisi önce Türk milletine bağlıdır. Çünkü ondan oy alıyorsunuz, NATO'dan oy almıyorsunuz. Ama oraya göz kırparsanız, patronunuza göz kırparsanız o sizin ne olduğunuzu gösterir. FETÖ'cülerin sayısal katılımları onların NATO'cu kimliğini gözardı etmemizi engellemez. Dolayısı ile karşımızda Allah korusun bir devlet büyüğümüze, üst düzey bir komutana ya da siyasetçiye yapılacak ve toplumu kaosa sürükleyecek ki buna tüm siyasetçileri sayıyorum çünkü herhangi birine bir şey olsa kaos ortamı yaratır. Bu da Türkiye'de tekrar kaosu dindirmek adına bir müdahaleyi getirebilir endişesi taşıyorum."

Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Uzmanlar uyardı! Hızla yayılıyor Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını bugün açıklayacak
Sonraki Haber