NASA'nın Artemis 1 görevi başarıyla sonuçlandı! Uzay aracı Orion Dünya'ya geri döndü

Artemis 1 göreviyle oldukça başarılar kaydeden NASA, Ay'ın etrafındaki görevini başarıyla tamamladı. Artemis 1 görevinde kullanılan uzay aracı Orion Dünya'ya geri döndü.

NASA'nın tarihi görevlerinden biri olan Artemis 1 görevi başarıyla tamamladı. Ay'ın etrafında tam tur dönen ve iyi başarılar kaydeden uzay aracı Orion, dün gece saatlerinde güvenli bir şekilde Pasifik Okyanusu'na indi.

Orion kapsülü Dünya'ya doru gelirken saatte 39.422 km/s (24.500 mph) hıza ulaşırken aynı zamanda aracın ısı kalkanı da 2760 °C (5000 F) derece gibi bir sıcaklığa erişti. Orion, 25,5 gün boyunca uzayda toplam 1,4 milyon mil (2.253.082 km) yol kat etti.

NASA, uzay aracının inişinde farklı bir iniş yöntemi denedi. Denediği gezegen giriş testi tekniği, aracın inişini gerçekleştireceği yere korunarak inmesini sağlıyor. Orion. Dünya üst atmosferine girdiğinde manevra için kısa bir sıçrayış gerçekleştiriyor ve bu sayede istenilen hedefe veya menzile erişiliyor. NASA bu tekniği nehirde su üzerinde bir taşı sektirmeye benzetiyor.

NASA, uzay aracı Orion'da gelecekteki görevlere hazırlanabilmek için gemideki sensör donanımlı mankenlerden veri toplamaya başlayacak. 2024'te gerçekleşecek ikinci artemis görevinde Ay'a bir grup astronot gönderilecek. NASA, Artemis III sırasında insanları Ay yüzeyine tekrardan indirmeyi planlıyor.

NASA Yöneticisi Bill Nelson yaptığı açıklamada, "Dünyanın en güçlü roketinin fırlatılmasından Ay'ın etrafında olağanüstü bir yolculuğa ve Dünya'ya dönüşe kadar, bu uçuş testi Artemis Ay keşiflerinde ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Bugün NASA, Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası ortaklarımız ve tüm insanlık için büyük bir zafer."

Gözler Merkez'in nisan ayının faiz kararında! Aldatıcı reklamlara 3.5 ayda 94 milyon TL ceza Çankırı'da rüzgar minareyi yıktı
Sonraki Haber