NASA, Dünyadan daha büyük iki gezegen keşfetti!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Güneş Sistemi'nin dışında bulunan iki gezegen keşfetti.

Uzayda neler olduğu ve hangi gezegenlerin var olduğu insanlığın bu zamana kadar dikkatini çekmiştir. Uzay konusunda araştırmalar yapan ve diğer gezegenlerde yaşama dair bulgular arayan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), herkesin dikkatini çekecek bir açıklamada bulundu. 

Nature Astronomy adlı dergide yayımlanan bir makalede NASA'ya ait olan Hubble ve Spitzer Space isimli iki teleskop sayesinde iki yeni gezegenin tespit edildiği belirtildi. Bu gezegenlerin dünyadan daha büyük olduğu iddia edilmekte.

VE KARŞINIZDA KEPLER-138 C VE KEPLER-138 D 

Güneş Sistemi'nin ötesinde keşfedilen bu iki gezegen 218 ışık yılı uzaklıkta olan bir yıldız sisteminde yer alıyor.  Kepler Ailesi olarak adlandırılan bu gezegenler Dünya'dan yaklaşık 1.5 kat daha büyük ve iki kat daha ağır. Dünyadan daha büyük olduğu iddia edilen gezegenlerden bir tanesinin rengi mavi, diğeri ise kırmızıdır.

Varsayımsal görselleri yayımlayan NASA, Kepler-138 d'nin kayalık bir seyyare olduğunu düşünüyor. Prof. Dr. Björn Benneke bu iki planetin neredeyse tamamen sudan oluştuğunu ama elde edilen görüntülerin henüz kesin sonuçlar olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi.

 Kepler-138 d'deki su katmanlarının yaklaşık 2 bin kilometre derinliğe sahip olduğu düşünülüyor. Dünya'nın ortalama okyanus derinliği ise 4 kilometreden az.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler... Erdoğan'a hakaret eden Salkım'ın ATV'de dizideki rolü gündem oldu!
Sonraki Haber