NASA bunları bilmemizi istemiyor: Ay hakkında bilinmeyen gerçek!

NASA'nın ay görevinde ordu görevlisinin Ay'ın karanlık tarafında gördüğü şey dehşete düşürdü. NASA'nın bizim bilmemizi istemediği gerçeği 30 yıldır açıklamak için bekliyordu. İşte Ay hakkında bilinmeyen gerçek...

NASA, ay ile ilgili projelerine 1960'lı yıllarda başlamıştı. Ay'a il insan göndermesinden bu güne kadar yaptıkları projeler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Ancak NASA bazı b ilgileri bizlerden sakladığı konusunda çalışanları tarafından açıklamalar sürekli gündeme geliyordu. Bunun bir örneği ise NASA'nın bizden sakladığı gerçeği açıklamak için 30 yıl bekleyen Çavuş Karl Wolfe'dır.

1960'ların sonlarında ABD Hava Kuvvetleri'nde görevli Çavuş Karl Wolfe, NASA'ya yardımcı olmak için görevlendirilmişti. Görevi uzay mekiğindeki hatalı çalışan fotoğraf ekipmanlarını onarmaktı. Çavuşun belirttiğine göre o zamanlar gördükleri, tir tir titremesine neden oluyordu.

Ay'ın bilinmeyen Karl Wolfe göre Ayın karanlık yüzünün fotoğraflarını basına açıkklamak için 30 yıl beklemek zorunda kaldı. Bunun sebebi ABD'nin Virginia eyaletindeki Langley Hava Kuvvetleri üssünde NASA'nın fotoğraf tamircisi olarak gizlilik anlaşması imzalamıştı.

Üstte bulunan ekipmanları tamir edebilecek tek kişi kendisi olduğunu belirten Wolfe, bu şekilde gizli olan herşeyi görebildi.

Tamir sırasında iki adam konuşmaya başladı. Odadaki diğer adam Wolfe'ye NASA'nın çektiği görüntüleri analiz etmek üzere çeşitli bölümlere gönderildiğini, daha önce de CIA karargahı olan Langley'de fotoğrafları analiz ettiğini söyledi. Tam bu sırada, Ay'dan gelen yeni görüntülerin doğal şekilde oluşma ihtimali olmayan bazı 'yapıları' barındırdığını itiraf etti.

Wolfe'nin iddialarına göre karanlık odadaki adam, "Ay'ın karanlık tarafında bir üs keşfettik" dedi. Wolfe'nin bu itiraf karşısında titrediğini gören adam sözlerini yineledi:

"Evet, Ay'ın karanlık tarafında bir üs var"

Daha sonra Wolfe'ye ayın görülmeyen yüzünü gösterdi. Wolfe, Ay'ın karanlık yüzündeki üssün fotoğrafında Dünya'daki radar antenlerine benzeyen geometrik şekiller ve direkler olduğunu söylüyor. Wolfe'ye göre üs son derece düzenli ve planlı görünüyordu. Wolfe, NASA ile gizlilik sözleşmesi imzaladığı için 30 yıl boyunca bu bilgileri kimseye söylemedi. 2001 yılında hikayesini basına anlatınca ün kazandı. 2018'de 74 yaşındayken bisiklet sürdüğü sırada kendisine bir karavanın çarpmasıyla hayatının kaybetti. Ancak hikâyesi birçok filme konu olmaya devam ediyor. 

Günümüzde Ay'dan ziyade Mars  üzerinde yapılan görevler dikkat çekiyor. Elon Musk, Mars'ta insan kolonisi kurmayı amaçladığını açıklamıştı. Uzay seyahatinde bir destinasyon olması hayal edilen Mars hakkında ilginç iddialar var.

 kendini UFO uzmanı olarak tanımlayan Scott C. Waring şunları söyledi:

"Mars'ta 25 km'lik bir üs bulundu. Haritadaki cetvele göre 25km. Yer Sulci Gordii'nin (Mars’ta bir bölge) sağında. NASA bunu bilmenizi istemiyor."

Irak’ta ABD güçlerinin bulunduğu üsse roketli saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de çocukları kabul etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası çocuklarıyla buluştu
Sonraki Haber