Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Yeni bir döneme, yeni bir aya ya da yeni bir haftaya başlangıç yaparken mutlaka planlar yapılır. Kimi zaman bir işe ve eğitime başlangıç yapmak için planlamalar yaparken kimi zaman da bu planlar bir diziye, bir kitaba başlamak için de olabilir. Bu yeni başlangıcı kitap okumak için yapıyorsanız birbirinden harika kitaplar yazımızda.

1.   Bülbülü Öldürmek - Harper Lee

Scout Finch annesini kaybettikten sonra tüm hayatını babası Atticus,kardeşi Jem ve en yakın arkadaşı Dill ile birlikte geçirir. Avukat olan Atticus Scout ve Jem’i adil ve iyi insanlar olarak yetiştirirken Amerika’da yaşadıkları kasabada bir olay yaşanır.Temelinde yoğun ırkçılık barındıran bu olay Finch ailesini derinden etkileyecek ve olayın içerisinde yer almalarını sağlayacak. Pulitzer ödüllü Yazar Harper Lee tarafından yazılan bu eser yayınlandığı tarihten beri en çok konuşulan ve en çok okunan kitaplar arasında yer alıyor.

2.   Gazap Üzümleri - John Steinbeck

John Steinbeck'in başyapıt niteliğindeki bu eseri 20. yüzyılın en çok konuşulan kitaplarından. Sanayi Devrimi sonrasında Amerika’da gerçekleşen ekonomik kriz dönemini yalın bir dille okuyucuya sunuyor. İnsanların yaşadığı sefalete rağmen umut dolu hayallerini aktaran bu eser sizi o yıllara götürecek ve gerçekten yaşamışsınız gibi hissettirecek.

3.   İyi Hissetmek - Dr. David D. Burns

Bildiğiniz tüm psikoloji kitaplarını unutun. Bu kitap psikologların danışmanlarına önerdiği hatta insanlara gerçekten yararlı olduğuna dair test edilmesini sağlayan ve bu testi geçen harika bir davranış bilimi kitabı. Psikolojik bunalımın üzerinizdeki kötü etkileri aşmayı sağlayacak ve kendinizi daha iyi hissettirecek bir kitap.

4.   Dünya Tarihi 101 - Tom Head

Tüm Dünya’da tarih boyunca neler olduğunu öğrenmek ister misiniz? O zaman Dünya Tarihi 101 tam size göre. Antik Mezopotamya’dan Vikinglere hatta günümüz Wikileaks olaylarına kadar tüm tarihi bu kitapla öğrenmeniz mümkün. Tarihte büyülü yolculuğa hazır olun.

5.   Bir Ömür Nasıl Yaşanır? - İlber Ortaylı

Hayat tecrübesini, eğitime , topluma ve tarihe dair anlattıklarını can kulağıyla dinlediğiniz Tarihçi İlber Ortaylı’nın kaleminden çıkan bu eser hayatınıza yön verecek en önemli eserlerden. Öğrenmeye, yaşamaya dair sizi heyecanlandıracak bu eseri yanınızdan asla ayıramayacaksınız.

6.   Dorian Gray’in Portresi - Oscar Wilde

Bir portre düşünün ki her bakanı hayran bırakacak eşsiz güzellikte olsun. İşte o portre dönemin genç ve yakışıklı asilzadesi Dorian Gray’e ait. Bu portre öyle bir portredir ki Dorian Gray’e sonsuz güzellik ve gençlik getirir. Asla yaşlanmayan ve güzelliğini kaybetmeyen Dorian’ın hayatını okurken bir yandan da toplumun ahlak anlayışını irdeleyebilirsiniz. Oscar Wilde’in dediği gibi başyapıt niteliğindeki bu eser yazarı  “ bir ruhun hikayesi “ olarak tanımlanacak harika bir eserdir.

7.   İnce Memed - Yaşar Kemal

Yaşar Kemal’in ölümsüz eseri İnce Memed Çukurova’da Cumhuriyet’in ilk yıllarında geçer. Kaderine terk edilen köylü ağalar ve beyler tarafından sömürülür. Kurtarıcısını bekleyen köylü sonunda bir kurtarıcı bulur. O kurtarıcı içlerinden biri olan Memed’tir. 4 ciltten oluşan bu serinin ilk eseri 1955 yılında kaleme alınmıştır. Konusu, anlatımı ve dili ile çıktığı ilk yıllarda Varlık Dergisi’nin düzenlediği törende Varlık Roman Armağanı Ödülü’ne layık görüldü.

8.   Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf

Sabahattin Ali edebiyatımıza aktardığı eserler ile dillerden düşmeyen bir yazar. Diğer eserleri gibi Kuyucaklı Yusuf kitabı da sizi derinden etkileyecek. Henüz 9 yaşındayken ailesi katledilen Yusuf, olayı soruşturan Kaymakam Selahattin Bey tarafından evlat edinilir. Köyden şehre göç eden Yusuf, şehrin düzenine alışamamış bir karakterdir. Öykü yazarı Sabahattin Ali’nin ilk romanı olan bu eser mutlaka okunması gereken kitaplar listesinde ilk sıralarda gelir.

Kişisel gelişim kitaplarından döneme ışık tutan romanlara kadar sizin için mutlaka okunması gereken kitapları listeledik. Size kalan ise yazımızı okuduktan sonra bu kitapların kitaplığınızdaki yerini hemen almasını sağlamak. İyi okumalar.

Bakan Fidan Hollandalı mevkidaşı ile görüştü CHP'de torpil atamaları hız kesmeden devam ediyor! Günlük burç yorumları 20 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor?
Sonraki Haber