Muhalefetin eline bu koz neden veriliyor?

Pandemi döneminde evlerinde çalışan ve eğitim gören milyonlarca kişi nedeniyle internet aboneliği bir zorunluluk haline geldi. Bu dönemde Özel İletişim Vergisi'ne yapılan zam ise eleştirilere neden oldu.

Türkiye son günlerde gıda ürünlerinde özellikle toptancılar kaynaklı fahiş fiyat artışlarını konuşurken, önceki gece Özel İletişim Vergisi'ne zam yapıldı. Pandemi koşullarında vatandaşların eli ayağı olan internet ve iletişim harcamalarından alınan yüzde 7.5'lik verginin yüzde 10'a çıkarılması eleştirileri de beraberinde getirdi.

100 LİRALIK FATURANIN 21,88 LİRASI VERGİ

Gözler ise vergideki artışla bunun faturalara nasıl yansıyacağına çevrildi. Yapılan zam ile birlikte 100 liralık bir faturada önceki dönemde KDV ve ÖİV toplam bedeli olan 20,32 lira; 21,88 liraya çıkacak. Yani yapılan bu zam, 100 liralık bir faturada 1.56 TL zam olarak vatandaşın iletişim maliyetini artıracak.

CEPTEN AYDA 1 LİRA FAZLA ÇIKACAK

Türkiye'de ortalama fatura tutarı 60 TL olduğu belirtilirken, her vatandaşın cebinden ayda 1 TL daha fazla çıkacak.

Bu kararla devlet 1 yılda 1.5 milyar lira ilave vergi geliri elde etmiş olacak.

MUHALEFET SALDIRIYA GEÇTİ

Öte yandan telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin bu vergi artışını faturaya doğrudan yansıtıp yansıtılmayacağı henüz netleşmemişken, muhalefet saldırıya geçti.

CHP'li, İYİ Parti'li ve HDP'li isimler başta olmak üzere pek çok siyasi bu karara tepki gösterdi.

"MUHALEFETİN ELİNE NEDEN KOZ VERİLİYOR" SORGULAMASI

Bir süre önce, market poşetleri konusunda hayata geçirilen "ücretli poşet" uygulamasının vatandaş nezdinde nasıl olumsuz karşılık bulduğu göz önüne alındığında iktidar cehpesinde de vergi zammı konusunda çatlak sesler yükseldi. Muhalefetin eline bu kozun verilmesi iktidar cephesinde de memnuniyetsizlik yarattı.

İşte yapılan paylaşımlardan bazıları:

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber