Morgan Stanley: Müşteri bilgileri çalındı

ABD'nin dev bankalarından Morgan Stanley, Ocak ayında gerçekleşen veri ihlalinde müşteri bilgilerinin çalındığını duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, hackerlerın sosyal güvenlik numaraları gibi bilgilere ulaştığı duyuruldu.

ABD’nin önde gelen bankalarından olan Morgan Stanley, bazı kurumsal müşterilerinin kişisel bilgilerinin üçüncü bir partiyi de içeren Ocak ayında veri ihlalinde çalındığını ve hackerlerın sosyal güvenlik numaraları gibi bilgilere ulaştığını açıkladı.

Çalınan dosyalar arasında müşteri isimleri, adresleri, doğum tarihleri ve şirket isimleri de yer alıyor.

BİLDİRİM MAYIS’TA YAPILDI

Morgan Stanley, 2 Temmuz tarihli belgede bankanın StockPlan Connect birimine bakım ve onarım hizmetleri sağlayan üçüncü parti şirket Guidehouse’ın ihlale dair bilgilendirmeyi Mayıs’ta yaptığını açıkladı.

Guidehouse çalınan verilerin internet üzerinde yayıldığına ilişkin kanıt bulmadığına dair bankayı bilgilendirdi.

Konuya ilişkin bir kaynak dosyaların kurtarıldığı ve bankanın müşteri bilgilerinin paylaşılıp paylaşılmadığına dair kanıt bulmak için özel tarayıcılarla erişilebilen gizli internet sitelerinin olduğu dark web isimli ağı incelediği bilgisini verdi.

Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında yeni gelişme! Acun Ilıcalı açıkladı: Kırmızı takımdan mavi takıma transfer! Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte en çok işlem gören hisseler...
Sonraki Haber