MİT’ten PKK'ya Sincar'da büyük darbe!

Milli İstihbarat Teşkilatı yine yurt dışında büyük bir operasyona imza attı.. MİT, Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK’nın işgali altındaki Sincar bölgesinde düzenlediği nokta operasyonda PKK mensuplarından YBŞ (Şengal Savunma Birlikleri) Genel Sorumlusu Seyit kod adlı Hasan Said Hasan’ı etkisiz hale getirildi.

Irak Devleti’nce bölücü faaliyetlerinden dolayı aranan PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi Hasan Said Hasan, üst düzey örgüt mensuplarının katıldığı “PKK Ocağı”nda ve Mazlum Doğan İdeolojik Akademisi'nde eğitim gördü.

ADIM ADIM İZLENDİ

MİT, Sincar Halkı üzerinde hâkimiyet kurmak isteyen gayrimeşru odaklarla işbirliği yaparak, söz konusu terör odaklarının Yezidi Halkı üzerinde tahakküm kurmasına aracılık eden YBŞ Genel Sorumlusu Seyit Kod Hasan Said Hasan’ı söz konusu faaliyetleri doğrultusunda hedef listesine aldı.

MİT’in sahadaki personeli vasıtasıyla, PKK’nın Sincar’da faaliyet gösteren kolu YBŞ’nin Genel Sorumlusu olan Hasan Said Hasan’ın; örgüte ait silah ve mühimmat sevkiyatlarının yanı sıra Suriye ve Irak arasında örgüt mensuplarının intikallerini organize ettiği, çocuk yaştaki Yezidilerin PKK’ya kazandırılması ve örgütsel eğitim alması faaliyetini planladığı tespit edildi.

Hasan Said Hasan’ı izlemeye alan MİT; üst düzey diğer PKK mensupları ile Sincar’da bir araya geldiği haberini alması üzerine operasyon kararı aldı ve hedefini Sincar’da hassas bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

A. Demirspor - Galatasaray | İlk yarı oynanıyor Toz taşınımı, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa dikkat! Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe kimdir? Yıldız Tilbe kaç yaşında?
Sonraki Haber