MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın Mahmur sorumlusu Hasan Adır öldürüldü

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlardan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terör örgütü PKK’nın kuluçkası’ diye tanımladığı Mahmur Kampı’nın genel sorumlusu terörist Salman Bozkur'un ardından ikinci sorumlu Hasan Adır'ın da öldürüldüğü açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “terör örgütü PKK’nın kuluçkası” olarak tanımladığı ve geçen hafta işaret ettiği Kuzey Irak’taki Mahmur Kampı’nın bir sorumlusu daha öldürüldü.

Genel sorumlu “Doktor Hüseyin” kod adlı Salman Bozkur'un ardından kırmızı bültenle aranan Mahmur sözde sorumlusu Hasan Adır da etkisiz hale getirildi.

HDP MİLLETVEKİLİ NURAN İMİR'İN DAYISI ÇIKTI

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in dayısı olan KCK Mahmur Sorumlusu Hasan Adır, 2010 yılında PKK Almanya sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

FAALİYETLERİ ADIM ADIM İZLENDİ

Edinilen bilgilere göre MİT, Mahmur Kampı’nda faaliyet göstermeden önce PKK/KCK’nın Süleymaniye Sorumluluğunu yapan Hasan Adır’ı hedef listesine aldı.

Adır’ın, kamp sakinlerinin çocuklarını örgütün dağ kadrosuna kazandırmak amacıyla baskıda bulunması, buradaki çocukları zorla ideolojik eğitim almaya zorlaması ve kamp sakinlerini, örgüte milislik yapmaya mecbur bırakması, kampta yaşayanların tepkisini çekiyordu.

Daha önce benzer faaliyetleri Avrupa alanında da yürüten ve bu nedenle adli takibata uğrayan Hasan Adır’ı izlemeye alan MİT, aldığı operasyon kararı ile hedefini Mahmur Kampı’nda etkisiz hale getirdi.

Öte yandan örgüt yönetimi son dönemde nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilen sözde üst düzey yöneticilerden Sofi Nurettin Kod Nurettin Halef El Muhammed, Dr. Hüseyin Kod Selman Bozkur ve Salih Kod Hasan Adır’ın kayıplarını gizlemeye çalışıyor.

Güvenlik kaynaklarınca; üst düzey kayıpları saklama amacının arkasında örgüt tabanında son dönemde artarak yaşanan çözülmenin bulunduğu, üst düzey yöneticilerin bile güvende olmadığı yönünde örgüt tabanında oluşan kanaatin önüne geçmek amacıyla kayıpların gizlenmeye çalışıldığı, ifade ediliyor.

“İntihar etmek için akrep yedim” Makarna nasıl haşlanır? İşte en güzel sade markarna tarifi... Fernando Santos ile Cenk Tosun arasında tartışma!
Sonraki Haber