MİT'e sızan hain Önder Sığırcıklıoğlu öldürüldü!

2011 yılında Özgür Suriye Ordusu kurucu komutanlarından Hüseyin Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum'u Baas rejimine teslim eden firari MİT'çi Önder Sığırcıklıoğlu'nun Lazkiye kırsalında vurularak öldürüldüğü iddia edildi. Sığırcıklıoğlu, 17 Eylül 2014 tarihinde Osmaniye Cezaevi'nden firar etmişti. Sığırcıklıoğlu'nun adı büyük ihanetlerle anılıyordu...

2014 yılında Osmaniye Cezaevi'nden firar eden eski MİT'çi Önder Sığırcıklıoğlu'nun öldürüldüğü iddia edildi.

Lazkiye Kürt Dağı bölgesinde savaşan muhalif grup komutanlarından Ebu Halit, firari isim Önder Sığırcıklıoğlu'nun Ceble kasabasına bağlı Bostanpaşa köyünde düzenlenen suikastle öldürüldüğünü açıkladı.

Sığırcıklıoğlu'nun vurulduğu yerin, Suriye'de bulunan Rus güçlerinin ana karargahı Hımeymim'e yakın bir konumdaki Bostanpaşa'nın Nusayri Arap köyü olduğu ve olayın geçtiğimiz perşembe günü yaşandığı iddia edildi. Ebu Halit, Türkiye'de cezaevinden firar ederek Suriye'ye kaçan vatan haini Önder Sığırcıklıoğlu'nun Lazkiye bölgesinde terörist Mihraç Ural tarafından korunduğunu da aktardı.

REJİMDEN BİR AÇIKLAMA GELMEDİ

Öta yandan Baas rejiminden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken Suriyeli Albay Halid Kutayni, Türkiye'ye sığınan muhalifleri rejime teslim ederek büyük bir ihanete imza atan eski istihbaratçı Önder Sığırcıklıoğlu'nun öldürüldüğüne dair ellerinde ciddi bilgiler olduğunu ifade etti. Kutayni, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde daha net bilgiler paylaşacağını vurguladı.

ÖSO KURUCU KOMUTANINI TESLİM ETMİŞTİ

Önder Sığırcıklıoğlu, 'Özgür Suriye Ordusu kurucu komutanlarından Hüseyin Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum'u ikamet ettikleri Hatay-Altınözü Kampı'ndan 29 Ağustos 2011 tarihinde çıkararak Baas rejimine teslim etmişti. Baas rejimi, Hüseyin Harmuş'un başına 100 bin dolar ödül koymuştu. Nusayri kökenli Sığırcıklıoğlu'nun bu operasyonu kendisi ve beraberindeki 4 kişi ile beraber hareket ederek gerçekleştirdiği biliniyor.

20 YIL HAPİS CEZASI

MİT'ten ihraç edilen Hatay Bölgesi'nde görevli Önder S. ve eylemi birlikte gerçekleştirdiği iş adamları Erdoğan Ayhan Kit, Mete Aslan, Aslan'ın yanında çalışan Mehmet Nur ile Yılmaz Nur 10 Şubat 2012'de tutuklandı. Olayda MİT görevlisi Önder S. ile irtibatlı oldukları belirtilen dönemin MİT'in Adana Bölge Başkanı N.B. ve Hatay Bölge Başkanı M.A.A. da soruşturmaya dahil edildi. Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Önder Sığırcıklıoğlu, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

CEZAEVİNDEN FİRAR ETTİ

Önder Sığırcıklıoğlu tutuklu bulunduğu Osmaniye Cezaevi’nden 17 Eylül 2014 tarihinde firar etti. Osmaniye İnfaz Savcılığı'nın müddetnamede yanlışlıkla 20 yıl hapis cezası yerine 10 yıl yazdığını gören firari isim cezaevi müdürlüğüne dilekçeyle başvurdu ve 10 yıl cezasının 5'te birini cezaevinde geçirdiğini belirterek açık cezaevine naklini istedi. Dilekçeyi inceleyen Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı talebin yönetmeliğe uygun olduğu belirtti ve Sığırcıklıoğlu'nu Toprakkale Açık Cezaevi’ne nakletti. Korumasız 10 saatlik yol izni verilen Sığırcıklıoğlu bu durumu fırsat bilerek firar etmesinin ardından Suriye'ye gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapıyor! Meteoroloji uyardı 6 şehir için sarı alarm! 4 kişinin milletvekilliği düşürüldü!
Sonraki Haber