Mimar Sinan'ın mirası çöplüğe döndü

Mimar Sinan'ın İstanbul'a miras bıraktığı eserlerden olan Haramidere (Kapı Ağası) Köprüsü katı ve sıvı atıklarla çöplüğe döndü. Köprünün çevresinden yayılan kötü koku, vatandaşları isyan ettirdi.

D-100 Karayolu ile Avcılar-Esenyurt bağlantı yolunun ortasında bulunan, 16’ncı yüzyılda Mimar Sinan’ın yaptığı az sayıdaki köprülerden biri olan, günümüzde kullanılmayan köprü çöplüğe döndü. Tarihi köprü kesme taşlarla 74 metre uzunluğunda ve yaklaşık 6 metre 20 santim genişliğinde.

İNSANLAR GEÇERKEN RAHATSIZ OLUYOR

Bölgede yükselen dev binaların yemen yanında 3 büyük gözün yer aldığı köprünün altında üzerinde sürekli sivrisineklerin uçtuğu, pis kokan simsiyah renkte su bulunurken, çevresi de çöplüğe dönmüş durumda. Sanayi tesislerinden bu köprünün altına kadar atık sular geldiği bildirilirken, kanalizasyonu andıran koku, buradan geçenleri de rahatsız ediyor.

"ÇOK PİS KOKUYOR"

İki kıyısında bulunan bataklığı andıran otluk alanda içki şişelerinden, hafriyat atıklarına, futbol toplarına, ahşap kaplamalara kadar her türlü katı atık bulunuyor.

Köprününün bugünkü durumuyla ilgili konuşan vatandaşlardan Mevlüt Yılmaz, “Buradan geçerken çok pis kokuyor. Devamlı böyle. Yazın çok kötü durumda. Fabrikaların atığı var, rüzgâr işyerlerine kadar geliyor. Bu kokunun tarihi eserin yanında ne işi var? Böyle olmaz” dedi.

Yalı Çapkını dizisi 67. bölüm fragmanı yayınlandı! Ferit'in feryadı... Evden kaçtı sahibi dahil 3 kişi yaralandı! O anlar kamerada! Süresiz nafakada alışılmışın dışında karar! Emsal olacak...
Sonraki Haber