Milli Güvenlik Kurulu Bildirisi'nde Suriye vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Ulusal ve bölgesel güvenlik konularının ele alınacağı toplantıda gündem maddeleri Afganistan, Suriye, Doğu Akdeniz ve terörle mücadele oldu. Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3.5 saatin ardından sona erdi. Toplantı gündemine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) iç ve dış politikaya dair kritik önemli başlıklarla toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, Afganistan'daki son durum ele alındı. Bölgenin istikrara kavuşması için uluslararası alanda atılabilecek adımlar değerlendirildi. Afganistan kaynaklı göç baskısına yönelik alınan önlemler gözden geçirildi.

İDLİB'E YÖNELİK ARTAN SALDIRILAR MASADA

Suriye'deki gelişmeler de kurulun gündemine geldi. Özellikle İdlib'e yönelik artan saldırılar ile bölgede görevli Türk askerinin durumu görüşüldü.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEYLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Terörle mücadele operasyonları ise masadaki bir diğer başlıktı.

PKK, FETÖ ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleri ile mücadeleye ilişkin bir değerlendirme yapıldı.

Yurt içindeki Eren operasyonları ile Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonlarında gelinen son durum ele alındı.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER 

Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de MGK toplantısında konuşuldu.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

3,5 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3,5 saatin ardından sona erdi.

BİLDİRİDE SURİYE VURGUSU

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı.

Suriye vurgusunun dikkat çektiği MGK bildirisinde, "Suriye meselesine taraf ve müdahil olan aktörlerin Suriye halkının barış, huzur ve refaha kavuşması hususundaki mesuliyetleri üzerinde durulmuş; bilhassa sivilleri hedef alan ve istikrara zarar veren eylemlerin, bölgedeki hassas dengeleri bozarak kalıcı ve sürdürülebilir çözüme ulaşılmasını engelleyeceğine işaret edilmiştir." denildi.

AFGANİSTAN

Bildiride, Afganistan'da yaşanan son gelişmelere yer verildi: "Afganistan'da yaşanan son gelişmeler neticesinde ortaya çıkan durum değerlendirilmiş, Türkiye'nin dost ve kardeş Afganistan halkının ülkelerinde müreffeh ve huzurlu bir hayata kavuşmasına yönelik Kabil Uluslararası Havalimanının işletilmesi de dahil olmak üzere desteğini sürdüreceği vurgulanmış, uluslararası topluma insani krizlerin aşılmasında birlikte hareket etme ve samimiyetle sorumluluk üstlenme çağrısında bulunulmuştur.”


DÜZENSİZ GÖÇMEN SORUNU

MGK Bildirisi'nde şu ifadeler de dikkat çekti: "Türkiye'nin Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'a ilişkin meseleler ile düzensiz göç konusundaki iyi niyetli, yapıcı çözüm odaklı teklif ve yaklaşımlarının göz ardı edilmesinin hem uluslararası hukuk ve hakkaniyet hem de Avrupa Birliği'nin uzun vadeli menfaatlerinin hilafına olduğu belirtilmiş; Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tek taraflı eylemlerine ve hasmane tutumlarına destek verilmesinin bölgedeki anlaşmazlıkları daha da derinleştireceğinin altı çizilmiştir.”

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber