Milli Eğitim Bakanı’ndan kayıt parası uyarısı

AA Editör Masası’na konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasına kısa bir süre kala kamuoyunda tartışılan özel sınıf ve bağış parası haberleriyle ilgili uyarıda bulundu. Selçuk, velilerden okula bağış taleplerine ilişkin. ''Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil. Kayıt parası mevzuata aykırıdır'' dedi.

Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

(Velilerden okula bağış talepleri) Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil. Bazen okulda iyileştirmeler için bağış talebi olabiliyor. Kayıt parası mevzuata aykırıdır. Veliler ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurabilirler.

Her bir okulun fiziksel, sosyal imkanlar, ücretli, kadrolu öğretmen oranı ve benzeri konularda imkanlarına bakıp o imkanlara göre öğrenci başına o okula katkı sağlama matrisi oluşturduk. Tek bir velimiz okula kayıt olamıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri bu konuda masalar oluşturdu.

(Eğitimde iki ara tatil dönemi) Öğretmenlerin eğitiminin verimliliği konusunda yapılan bazı akademik çalışmalar var. Çocukların ara ara dinlenmesi motivasyonu yükseltiyor. Bu, kalıcı bir sistemdir. Yazın okullar tatil olduğunda veliler çalışırken çocuk nasıl boşta kalıyorsa dönem içinde de aynı.

Dolar ve euroda son durum! İşte güncel döviz kurları Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları Şans Topu sonuçları 24 Nisan 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları!
Sonraki Haber