Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a çirkin ifadeye beraat

İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan hakkında sosyal medyada "pislik domuz" şeklinde yapılan hakaret konulu yargılamada söz konusu sanık hakkında beraat kararı verildi. Avukat Sezgin Tunç, hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na şikayet yoluna gidileceğini ifade etti.

İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan hakkında sosyal medyada "pislik domuz" şeklinde yapılan hakaret konulu yargılamada sanık hakkında beraat kararı verdi.

REDDİ HAKİM BAŞVURUSU

Savcının da istinaf yoluna başvurduğu bu karar hakkında müşteki ve mağdur Ravza Kavakcı Kan'ın avukatı Sezgin Tunç tarafından da istinaf yoluna başvuruldu.

Avukat Sezgin Tunç, hakim hakkında da Hakimler ve Savcılar Kurulu'na şikayet yoluna ve aynı hakim tarafından görülmekte olan diğer davalarda taraflı ve yanlı davranan hakim hakkında reddi hakim yoluna da başvurulacağını belirtti.

'KÖPEK' DİYEN SANIK İÇİN DE BERAAT KARARI

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, 2019 yılında sosyal medyadan bir kadının saldırısına uğradı. Kadın, paylaşımında AK Parti Milletvekili ile ilgili yorum yaparken "köpek" ifadesini kullandı.

Ravza Kavakcı Kan, kadın hakkında suç duyurusunda bulunarak kendisine 'hakaret' edildiği gerekçesiyle İstanbul 58'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

"KÖPEK SÖZCÜĞÜ HAKARET DEĞİL"

İstanbul Anadolu 58'nci Asliye Ceza Mahkemesi davayı görüştü. Mahkemenin kadın hakimi 'köpek' sözcüğünü hakaret değil, argo nitelikli bir ifade olarak kabul etti. Sanık hakkında beraat kararı veren hakim; kararında, "köpek demenin hakaret kabul edilmesi halinde köpeklere de hakaret edilmiş olabileceği" ifadesini kullandı.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ 

O karara tepkiler peş peşe geldi. Bu nedenle İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi kendi yazdığı karara ilişkin haberlere erişimin engellenmesini istedi. İstanbul Anadolu 2'nci Sulh Ceza Hakimliği talebi uygun buldu, haberlere erişimi engellendi.

"HUKUK VE TEMEL SAĞDUYUDAN UZAK"

AK Parti Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, mahkeme kararını "hukuk ve temel sağduyudan uzak" sözleriyle değerlendirmişti. Kavakcı, karara karşı her türlü hukuki mücadeleyi sürdüreceğini söylemişti.

Gazze’de BM ekibinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı İnci Taneleri dizisinde Azem ve Dilber ayrıldı! İşte Dilber'in gözyaşı 23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı
Sonraki Haber