Mikro kredi nasıl alınır? Ev hanımlarına 1000 TL faizsiz kredi!

Mikro kredi nasıl alınır? Ev hanımlarına 1000 TL faizsiz kredi fırsatı araştırılıyor. 5 kadının bir araya gelerek faydalanabildiği mikro kredi kadınların iş hayatına atılmasına yönelik bir kredidir. İşte detaylar..

Mikro kredi nasıl alınır? Ev Hanımları 1000 TL faizsiz kredi nasıl alabilir, şartları nedir? KOSGEB destekli mikro kredi için 5 kadının bir araya gelmesi gerekiyor.

MİKRO KREDİ NASIL ALINIR?

Mikro kredi tamamen kadınları iş hayatına atılmasına başlangıç olaması vesilesi ile devlet destekli verilen bir kredi paketidir. Peki mikro kredi nasıl alınır? Mikro kredi alma şartları nelerdir?

Mikro krediyi almanız için öncelikle aynı mahallede ikametgah eden en az 5 kadının bir ayara gelmesi gerekmektedir.

Bir araya gelen kadınlardan akrabalık yakınlığı olmaması aranmaktadır.
Her hangi bir yaş faktörü aranmamaktadır.

Bir araya gelen 5 kadın girişimci iş fikirlerini belirledikten sonra mikro kredi başvurusu için TGMP (Türkiye Grameen Mikro Finans Programı) telefon numaralarını aramaları gerekmektedir.

TGMP Türkiye genelinde yer alan il/ilçe adres ve telefon numaraları BURADA yer almaktadır. Ana merkez telefon numarası ise 0-312-436-90-90 olmaktadır. İlgili memur sizlere gün verip belirttiğiniz ev adresine gelip sizi, iş ortağı kadınları ve maddi durumunuzu analiz edeceklerdir. Buna bir nevi kredi başvuru toplantısı gözü ile bakabilirsiniz. Yapacağınız iş için karşılıklı istişareler sonucunda gelen yetkili memurun olumlu notları göz önünde bulundurularak sizlere 3 günlük bir eğitim ve eğitim sonrasında bir hafta içinde ilk mikro kredinizi yapılan tören ile vereceklerdir.

Mikro Kredi Başvurusu İçin Belgeler Nelerdir?

Beş ev hanımı kadın girişimcinin iş fikirlerini devlet destekleri ile hayata geçirmeleri için verilen mikro kredi için herhangi bir belge, kefil, ipotek kesinlik ile istenilmemektedir. Kredi başvurusu yaptığını kurum tarafından gelen memurların iş fikrinizi gerçekten yapmak istediğinizi benimsemesi yeterli olacaktır. Bu krediye ev hanımlarına kefilsiz kredi diyede adlandırabiliriz. Ayrıca başlangıçta verilen 1.000 TL faizsiz kredi sizlere 12 ay olarak geri ödenmesi için bir ödeme tablosu oluşturulur. Bu miktar aynı başarıyı gösteren ev hanımlarına 2. yıl için ise 2.000 TL kadar çıkmaktadır.

Mikro Kredi İle Ne Tür İşler Kurulabilir?

Ev hanımları mikro kredi ile bir iş yeri kurabilmeleri için ilk olarak kendilerindeki el becerilerini analiz etmeleri kurulacak olan işletmenin uzun vadeli ayakta durabilmesi için çok sağlıklı olacaktır. Mikro kredi ile yapılan yeni iş fikirleri sizler için aşağıda yer verdik.

Survivor Berna kimdir, kaç yaşında, nereli? Türk Telekom Wi-Fi Çatı 25 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı!
Sonraki Haber