Mikdat Hoca'dan kar mesajı!

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği ve Afet Yönetim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabında son hava verilerini paylaşarak kar beklentilerine ilişkin bilgi verdi.

Takipçileri ile sosyal medyada etkileşimli bir iletişimi tercih eden, kısa ama önemli bilgiler paylaşan, bazen yaşamın başka alanlarına ilişkin tavsiyelerini soran Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu son paylaşımlarından birinde kar yağışı ile ilgili beklentilere yanıt verdi.

Son verilere ait grafikleri hesabından fotoğraf olarak paylaşan Kadıoğlu, takipçilerine "Bu sene Şubatın sonuna kadar kar görünmüyor canlar 😳" diye seslendi. 

Mikdat Kadıoğlu'nun paylaştığı 17 ile 27 Şubat tarihleri arasını kapsayan grafiğe göre önümüzdeki 10 gün kar yağışı olmayacak.  Mikdat Hoca sonrası içinse başkaca bir bilgi paylaşmış değil. 

Özetle Mart ayında kar yağıp yağmayacağına ilişkin şu an bir bilgi yok. Ancak "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" atasözünü de unutmamak lazım. 

Bugün için Meteoroloji'nin son hava tahmini ise şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporuna göreyse ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Bakan Şimşek: Enflasyon için kararlı adımlar atacağız Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar yeni güne nasıl başladı? CHP'li belediye gelir gelmez 300 kişiyi işten çıkardı!
Sonraki Haber