Miçotakis yine gaza geldi, Türkiye'yi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın kendini bilmez tehditleri karşısında "Bir gece anısızın gelebiliriz" demişti. Erdoğan'ın bu uyarısının ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yine gaza geldi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Gümülcine Konser Salonu'nda düzenlenen partisinin etkinliğinde yaptığı konuşmada Türkiye'ye mesajlar gönderdi.

Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin "provokasyon çılgınlığı" içinde hareket ettiğini ileri sürerek, "Ancak Ankara sesini yükselttikçe, sonunda uluslararası izolasyona daha fazla gömülecektir. Hiç kimse, hiç kimse tarihi yeniden yazamaz ya da coğrafyayı yeniden çizemez" dedi.

"LOZAN ANTLAŞMASI'NA SADIK KALIYORUZ"

Miçotakis, ülkesinin "saldırganlığa" karşı çıktığını, uluslararası hukuka ve Lozan Barış Antlaşması'na "sadık" kaldığını savundu.

Tehditlere karşı "kapalı" olduklarını belirten Miçotakis, "Ancak onları her zaman verimli temaslara açık tutuyoruz. Başka bir deyişle, biz barış, sorumluluk ve meşruiyet için bir gücüz ve öyle kalacağız" ifadelerini kullandı.

"MANTIKSIZ OLANLA DİYALOG OLMAZ"

Miçotakis, "Diyaloğa her zaman hazır olduklarını, mantıksız olanla diyalog olmayacağını" belirterek, "Bir gece ansızın geleceklerini haykırdıkları sürece, sadece bir gece uyanıp aniden sert gerçekliğe inebileceklerini düşünmelidirler" diye konuştu.

Miçotakis, "ulusal ve Avrupa sınırlarını" korunmaya devam edeceklerini söyledi.

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A UYARI

Fethiye'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a uyarıda bulundu. 

İzmir’de denemelerin yapıldığını vurgulayan Erdoğan, savunma sanayindeki gelişmelerin Yunanistan tarafında “Ne yapıyor bu Çılgın Türkler” olarak değerlendirildiğine dikkat çekerek, “Şuanda İzmir’de denemeler yapıldı ve oradan atılacak bir füze bunları ürkütmeye başladı. Biz her zaman söylüyoruz. ‘Sen uslu durdukça bizim seninle işimiz yok, yeter ki uslu dur’. Şu anda füzemizin menzili 565 kilometre ama bu yetmez bunu bin kilometreye çıkaracağız” dedi.

ABD'den ateşkes duyurusu: Anlaşmaya varamadık! Kamu ihale kurulu atama kararları yayımlandı... Azerbaycan'dan Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Sonraki Haber