Miçotakis: Atina saldırıya uğrarsa Fransa yardımımıza koşacak

Yunanistan Başbakanı Türkiye'nin 12 mil uyarısını kastederek, Fransa'nın Yunanistan'ın yanında olacağını savundu. Miçotakis ayrıca "Üçüncü bir tarafın iki devletten birine saldırması halinde askeri yardım geleceğini ilk kez açık ve net şekilde taahhüt ediyor" diyerek bir ittifaka vurgu yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'a yönelik bir saldırı halinde Avrupa'nın tek nükleer gücü olan Fransa'nın Atina'nın yanında yer alacağını söyledi.

'AVRUPA'NIN STRATEJİK ÖZERKLİĞİNDE İLK CESUR ADIM'

Miçotakis, parlamentoda yaptığı konuşmada, Fransa'nın Yunanistan ile imzaladığı Savunma ve Güvenlik Alanlarında İş Birliğine Yönelik Stratejik Ortaklık Anlaşması'nın, ülkesini Akdeniz'de güçlendireceğini ve bunun Avrupa'nın stratejik özerkliğinde ilk cesur adım olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'Yİ İŞARET ETTİ

Anlaşmanın ulusal çıkarlar açısından avantajlı olduğunu savunan Miçotakis, "Hepimiz, Doğu Akdeniz’de kimin kimi 'casus belli' (savaş nedeni) ile tehdit ettiğini biliyoruz." ifadesini kullanarak Türkiye'yi işaret etti.

Türkiye, Yunanistan'ın karasularını 12 deniz miline çıkarması halinde bunu "casus belli" sayacağını ilan etmişti. Miçotakis, anlaşma çerçevesinde Yunanistan'ın Fransa'dan 3 adet Balherra sınıfı fırkateyn alacağını ve bununla Yunan Silahlı Kuvvetlerinin daha da güçleneceğini iddia etti.

Fransa'nın anlaşma çerçevesinde Atina'ya vermesi öngörülen desteği değerlendiren Miçotakis, "Bir saldırı halinde Avrupa'nın tek nükleer gücü ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan tek Avrupa Birliği ülkesi (Fransa), ülkemizin yanında olacak." dedi.

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada! Beşiktaş'ta genç oyuncunun sözleşmesi feshedildi Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi
Sonraki Haber