MGK'dan terörle mücadele vurgusu, Yunanistan'a çağrı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Temmuz ayı olağan toplantısı sona erdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda, ana gündem maddesi terörle mücadele ve Suriye’nin kuzeyine yönelik harekat hazırlıklarıydı. Kritik MGK sonrası yazılı açıklama geldi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantı 3 saat sürdü.

Kritik toplantıda, yurt içi ve sınır ötesinde devam eden terörle mücadele operasyonları ele lındı.

Toplantıda Tel Rıfat ve Münbiç başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü kontrolünde bulunan bölgelere dönük yapılacak harekat kapsamlı şekilde değerlendirildi.

MGK'da, Kurulun askeri kanat üyelerinin, harekata ilişkin hazırlıklar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Operasyonlar hakkında bilgi sunuldu.

ATİNA'YA UYARI

Yunanistan'ın kışkırtıcı eylemlerine ilave olarak karasuyu ve hava sahası ihlallerini artırarak devam ettirmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilmiştir.

NATO'YA TERÖR İLE MÜCADELE MESAJI

Madrid'de gerçekleştirilen NATO liderler zirvesi ve neticeleri tüm detayları ile ele alınmış; Türkiye'nin yetmiş yıldır mensubu olduğu ittifaktaki yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde ve samimiyetle yerine getirdiği hatırlatılarak, aynı yaklaşımı ittifakın diğer üyelerinden de beklediği vurgulanmıştır. Bu kapsamda müttefiklerimiz, FETÖ ve tüm isimlendirmeleriyle birlikte PKK/KCK-PYD/YPG ile mücadelede Türkiye'nin yanında yer almaya ve destek vermeye davet edilmiştir.

FETÖ İLE KARARLI MÜCADELE

15 Temmuz darbe girişiminin faili terör örgütü FETÖ ile mücadelede gelinen aşama değerlendirilmiş; Türkiye'nin istikrarını ve güvenliğini hedef alan bütün odaklar ve terör örgütleriyle iş birliği içerisinde olan bu ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesi yönündeki çabaların kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha güçlü bir şekilde teyit edilmiştir.

Fruktoz nedir? Sağlığa zararlı mıdır? Glutensiz tahinli ekmek nasıl yapılır? Bakan Bayraktar: 5,1 milyar TL ödeme yapıldı
Sonraki Haber