MGK Bildirisi'nde Ermenistan ve Libya mesajı

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından yayımlanan bildiride Ermenistan'a dikkat çeken uyarılar yapıldı.

MGK toplantısının ardından yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi;

“Azerbaycan topraklarındaki gayrimeşru işgalini yıllardır sürdüren Ermenistan’ın barışı bozan ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırganlığı şiddetle kınanmıştır.”

"Ermenistan’ın mütecaviz tutumu sonlandırması ve işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarını terk etmesi gerektiği, Türk milletinin, kardeş Azerbaycan’ın haklı davasında alacağı her türlü karara sahip çıkacağı hatırlatılmıştır.”

''Türkiye, zorbalığa karşı Libya halkının yanında yer almayı sürdürecek.''

"Sınır ötesindeki terörist unsurlara karşı mücadelenin uluslararası hukuktan doğan haklar çerçevesinde sürdürülecek"

"Kıbrıs'ta barış ve istikrar ortamına zarar verebilecek girişimlere hiçbir suretle müsaade edilmeyecek"

Bildiride ayrıca Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan hak ve menfaatlerimizin korunması konusunda Türkiye'nin kati kararlılığı da vurgulandı.

2,5 saat süren toplantıda Türkiye'nin her alanda güçlü hazırlık yapmak için gereken mekanizmaları oluşturmasının önemi üzerinde de duruldu.

Bakan Fidan Hollandalı mevkidaşı ile görüştü CHP'de torpil atamaları hız kesmeden devam ediyor! Günlük burç yorumları 20 Nisan 2024! Burçları bugün neler bekliyor?
Sonraki Haber