Metrekare nasıl hesaplanır? Evinizin metrekaresini hesaplayın!

Metrekare nasıl hesaplanır? Evinizin metrekaresini hesaplayın! Çoğu konut sahibinin bildiği metrekare hesaplama yöntemi, bazı vatandaşların da ilgi alanının dışında yer alıyor. Dikdörtgenin alanını hesaplamakla aynı denkleme sahip metrekare hesaplamada ne yapılır? Metrekare nasıl hesaplanır?

Metrekare nasıl hesaplanır? Evinizin metrekaresini hesaplayın!

Metrekare nasıl hesaplanır merak ediliyor. Özellikle ev sahiplerini yakından ilgilediren ve tapu bilgilerinde de yer alan metrekare, ev alım satımlarında özellikle öne çıkıyor. Peki evinizin metrekaresi nasıl hesaplanır?

METREKARE HESAPLAMA!

Bir alanın kısa kenarı ile uzun kenarının çarpımı metrekareyi ifade eder. Siz de evinizin metrekaresini hesaplamak için, birbiriyle kısa ve uzun komşu iki kenarı metre cinsinden ölçüldükten sonra çıkan değerlerin birbiriyle çarpın.

Bulmuş olduğunuz sonuç sizin evinizin brüt alanıdır. (Genellikle kiralama ve satışlarda brüt alan kullanılır.) Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merdiven ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekir. Net metrekareyi şu şekilde ölçebilirsiniz:

Evin tüm odalarının (mutfak, tuvalet, banyo vs. dahil) metrekaresin tek tek hesaplayıp, bulduğunuz değerleri birbiriyle toplayın.
Tek bir odanın alanını bulmak için ise odanın (eğer oda dikdörtgen şeklindeyse) komşu iki duvarının metre cinsinden ölçün ve ölçtüğünüz değerleri birbiriyle çarpın. Böylece tüm odaları ölçtükten sonra sonuçları birbirleriyle toplayın ve evinizin net metrekaresini bulun.

Üsküdar'da öğrenci servisi kaza yaptı: Yaralılar var Deprem nedeniyle üniversitede ara sınavlar ertelendi BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi!
Sonraki Haber