Metin Akpınar kaç yaşında? Erdoğan'a ne söyledi? Neden dava, soruşturma açıldı? Halk TV konuşması izle!

Metin Akpınar kaç yaşında? Geçtiğimiz günlerde Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası isimli programın konuğu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen oldu. Uğur Dündar'ın moderatörlüğünde konuşmalar yapan iki oyuncu hakkında programda söyledikleri sözler nedeniyle soruşturma başlatıldı. Konuşmalarında darbe çağrısı ve Erdoğan'ı ima ederek tepki çeken sözler sarf eden oyuncular başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere herkes tarafından tepkiyle karşılandı. Peki Metin Akpınar kaç yaşında? Erdoğan'a ne söyledi?

Metin Akpınar kaç yaşında? Uğur Dündar'ın Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası isimli programına katılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, yaptıkları konuşmalarla büyük tepki çekmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul'da yaptığı iki konuşmada da oyunculara sert sözlerle yüklenmiş ve yargıda hesaplaşacağını söylemişti. Bu açıklamanın ardından savcılık harekete geçti. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı. Peki Metin Akpınar kaç yaşında? Erdoğan'a ne söyledi? Neden dava, soruşturma açıldı? Halk'de ne dedi? Tüm detaylar haberimizde...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında, katıldıkları televizyon kanalındaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı.

Soruşturmanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın talimatıyla başlatıldığı öğrenildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

"Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İÇ SAVAŞ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre: Uğur Dündar'ın Halk TV'de yayımlanan Halk Arenası'na konuk olan Metin Akpınar, iç savaş çağrısında bulundu ve "Demokrasiye ulaşamazsak belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler" iddiasında bulundu.

AK PARTİ TABANINA HAKARET

Uğur Dündar'ın "Ülkedeki kutuplaşmayı aşmazsak sonumuzun hiç iyi olmadığını düşünüyorum." cümlesi üzerine söz alan Metin Akpınar, AK Parti tabanını "artarak çoğalan bir gergedan virüsü" tanımlayarak hakaret etti. "Ülkemizdeki gergedanlar yalnızca faşizmin ayak sesleri anlatan postallı gergedanlar değil; kökten dincilik gergedanları, etnik/kimlik ayrımcı gergedanlar ve onların bazı kollarıyla müthiş bir gergedan nesli büyüdü" iddiasında bulundu.

Akpınar, Türkiye'deki kargaşanın, bölünmenin ve kutuplaşmanın AK Parti ve AK Parti tabanınca yapıldığını iddia ederek, "Bunların karşısında ancak insan olarak, insanlığımıza sahip çıkarak saf dışı etmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Aksi halde bırakın sokakta hak aramayı, iç savaşa kadar gideriz" iddiasında bulundu.

"LİDERİ AYAĞINDAN ASARLAR, MAHZENDE ZEHİRLERLER"

24 Haziran seçimlerine katılım oranı dünyanın birçok yerinde görülmemiş bir seviye olan yüzde 88'lere çıktığı halde Türkiye'de demokrasi olmadığını iddia eden Akpınar, "Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler." gibi ifadeler kullandı.

AÇIK AÇIK DARBE ÇAĞRISI

Metin Akpınar, tarihte yüzünü Rusya'ya dönüp koltukta kalan tek kişinin Mustafa Kemal olduğunu iddia ederek, "Mustafa Kemal dışında kim Rusya'ya döndüyse iktidardan gitti. Adnan Menderes randevu aldı, ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına" diyerek açık açık darbe çağrısında bulundu.

Metin Akpınar, 2 Kasım 1941 yılında, İstanbul'da dünyaya geldi. Pertevniyal Lisesi'nde eğitimini tamamlayan Akpınar, Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nde okudu.

METİN AKPINAR KİMDİR?

Metin Akpınar, sahneye ilk kez ortaöğretim yıllarında çıktı. Sonrasında da amatör tiyatro topluluklarında yer alan Akpınar, Yeşil Sahnede İşler Karıştı, On Küçük Yaramaz ve Yağmurcu adlı oyunlarda rol aldı.

Metin Akpınar 1964 yılında ilk kez profesyonel olarak Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım oyununda sahneye çıktı. Akpınar, aynı yıl Ben Devletim ve Hababam Sınıfı oyunlarında da rol aldı. Metin Akpınar, 1966 yılında sonraki uzun yıllar boyunca partneri olacak Zeki Alasya ile Gen-Ar Tiyatrosu'nda bir grup oluşturdu.

Metin Akpınar, 1967 yılında Ahmet Gülhan ve Zeki Alaysa ile birlikte, ülkemizin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare'yi Haldun Taner'in öncülüğünde kurdu. Topluluğun oyunlarında sosyal ve politik taşlamalar dikkat çekiyordu. Akpınar, Devekuşu Kabare'de idari müdürlük görevini de sürdürdü.

Akpınar, 1972 yılında Ertem Eğilmez'in çektiği başrollerinde Tarık Akan ve Filiz Akın'ın oynadıkları Tatlı Dillim filmi ile sinema hayatına başladı. Akpınar, Zeki Alasya ile birlikte ikili oluşturarak "Nereye Bakıyor Bu Adamlar", " Davetsiz Misafir", Patron Duymasın ", "Köyden İndim Şehire" ve "Petrol Kralları" gibi kült filmlerde rol aldı.

Metin Akpınar, sanat hayatına pek çok ödül sığdırdı. O ödüllerden bazıları: En İyi Sinema Filmi Erkek Oyuncusu, Yaşam Boyu Onur Ödülü, Altın Mikrofon ve Altın Kamera Ödülü, Devlet Sanatçısı, Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü.

ÖZEL HAYATI

Metin Akpınar, 17 Şubat 1961 yılında Göksel Özdoğdu ile evlendi. Akpınar, daha sonrasında boşanmıştır.

Denizbank'tan A’dan Z’ye programı sonrası açıklama! ABD'den ateşkes duyurusu: Anlaşmaya varamadık! Kamu ihale kurulu atama kararları yayımlandı...
Sonraki Haber