Meteoroloji son dakika uyardı!

Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yarın karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Art arda yapılan son dakika uyarıları sonrası sefer iptalleri de yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Buna göre, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yarın karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İstanbul, Bursa, Balıkesir, Sivas, Yozgat,
Kayseri çevrelerinde yağış meydana geleceği öngörülüyor.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesiyle buzlanma ve don yaşanacağı tahmin ediliyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Orta ve Doğu Akdeniz, Marmara ve Kuzey Ege için son dakika fırtına uyarısında bulunmuştu. MGM, rüzgarın zaman zaman saatte 100 km'yi bulabileceği bilgisini de paylaşmış ve vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.

 MARMARA VE EGE'DE FIRTINA ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji'den yapılan son dakika uyarıları sonrası, Ege Denizi'nin kuzeyindeki fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada hattında planlanan 2 feribot seferi iptal edildi.

 Marmara'nın bir bölümü ile Ege'nin kuzeyinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabatepe ile Gökçeada arasındaki arabalı vapur seferlerinde aksamalar yaşanıyor.

Yarın Gökçeada ile Kabatepe arasında 07.00 ile Kabatepe ile Gökçeada arasında 09.00 saatlerindeki seferler iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ, diğer trafik hatlarındaki ulaşımın normal seyrettiğini bildirdi.

FIRTINA ETKİSİNİ DEVAM ETTİRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ülkemiz geneline yönelik son dakika hava durumu ile fırtına ve kar yağışı uyarıları yapıldı. Ocak ayı ortası itibari ile yer yer yağışlı bir durumda Batı bölgeleri kuru soğuğa teslim olurken Doğu'da ise kar yağışı etkisini yoğun bir şekilde hissettiriyor. İstanbul'un yüksek kesimleri haricinde henüz şehir genelinde kar yağışının görülmemesi neticesinde düzenli olarak 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun yanıtı ve Meteoroloji'nin uyarıları takip ediliyor. Bugün beklediği hava durumu ve sıcaklık değerlerini resmi internet sitesi üzerinden paylaşan MGM; Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz için fırtına uyarısında bulundu. Kurum, rüzgarın zaman zaman saatte 90 km'yi bulabileceği bilgisini de paylaştı ve muhtemel çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve ağaç devrilmesine karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Soğuk havanın etkili olduğu bu dönemlerde Meteoroloji'den peş peşe son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber