‘MEVCUTLAR DIŞINDA BİR ‘C İTTİFAKI’ GELEBİLİR!’

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, ABD’deki kongre baskını sonrası yaşanan gelişmeler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Twitter hesabından yaptığı HDP’nin kapatılması çağrısı ve ittifakların değişeceği, yeni ittifakların doğacağı tartışmaları masaya yatırıldı.

METEHAN DEMİR: MHP’NİN BU KONUDA ADIM ATMASI YÜZDE YÜZ GİBİ GÖRÜNÜYOR!

Gelişmeleri değerlendiren Metehan Demir, “Devlet Bahçeli’nin bu konuda bizzat ‘MHP olarak adım atalım’ talimatı var. Dosyanın bir an önce bitirilmesi konusunda daha önce de talimat verdiği biliniyor. İkisi bir araya getirilince MHP’nin bu konuda adım atması yüzde yüz gibi görünüyor, önceden devletin ilgili kurumları, yüksek yargı kurumları bir adım atmazsa. Bu tartışmanın büyüyeceği de düşünülüyor. AK Parti’de bazı isimler, bir tanesi sayın Numan Kurtulmuş, demişti ki ‘Parti kapatmak çözüm değil. Başka alternatiflerle karşımıza geliyorlar’. Sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin evlatlarını şehit eden, devletin bölünmesi için kan ve gözyaşı döktürmeye çekinmeyen, terör örgütüyle bağlantısını kesmeyen HDP. Devletin evladını şehit eden bir örgütüyle ilişkini kesmezsen dünyanın her ülkesinde problem olur. HDP’de bazı isimlerin başka siyasi oluşumlar içinde olacağı, HDP’nin kapanma ihtimaline karşı bazılarının taktik bazılarının tepkisel bir çıkış olacağı yönünde iddialar var. Zaman gösterecek. Elimizi vicdanımıza koyalım, HDP’nin terörle ilişkisi var mı, yok mu? diye soralım. Demokratik platformda partilerin kapatılması hiç güzel bir şey değil. Ancak siyasi partilerde kendilerinde demokratik ve hukuk platformları ve zeminleri çerçevesinde bu hak ve hukukların nerede seslendireceğini, en çok gücün onların elinde mecliste olacağını unutmaması gerekiyor. HDP’yi destekleyenler kenara çekip ‘Aklını başına topla, biz sizi destekliyoruz ne yapıyorsun?’ denmeli. Terör örgütüyle bu ülke çok acılar yaşadı. MHP adım atacak. HDP’nin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Terör örgütüyle bağlantı olması kabul edilemez. Cumhur, Millet ve ismini bilmediğimiz bir C şıkkı ittifakı bir kızgınlar, küskünler, büyük hayalleri farklı yerlerde kurmak isteyenlerin bir araya gelebileceği yapılar var. Seçimler yaklaştıkça siyaseten sahnede olamayacağını hissedenlerden bazıları yavaştan kavgaya girer. O yüzden bir C şıkkı ittifakı olabilir. Kendilerini iki ittifaka ait hissetmeyenler, üçüncü bir ittifakta buluşmak isteyebilir.” ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! ''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!"