Metehan Demir Ankara kulislerinden aktardı: İşte asgari ücrete yapılacak zam!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, Temmuz'da asgari ücrete gelecek ikinci zam oranını SuperHaber YouTube kanalında açıkladı.

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın haftanın ilk gününde öne çıkan gündem başlıklarına ilişkin sorularını cevapladığı 'Metehan Demir ile Gündem'in yeni bölümünde, bugün toplanacak Kabine öncesi milyonların merakla beklediği asgari ücrete ikinci zam oranını Ankara kulislerinden aldığı son bilgilerle aktardı.

''Asgari ücretin 5000-5500 TL arası bir rakama gelmesi bekleniyor'' sözlerini kullanan Demir, asgari ücrete yüzde 40 civarında zam geleceğini duyurdu.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET İLE EŞİTLENECEK'

Asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin durumunun da alınan kararlarla iyileştirileceğini söyleyen Metehan Demir, ''En düşük emekli maaşı asgari ücretle eşit olsun diye bir çağrı var, belki o durum da değerlendirmeye alınabilir.'' ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamaları şu şekilde;

Bakan Vedat Bilgin’in de ağzından duyduk, yüzde 40 civarında bir artış olacak. Ancak burada birkaç kademe var. Birincisi, asgari ücret. İkincisi memur ve emeklilerin maaşları. Emeklilerin asgari ücretin 1/3’ü ya da yarısı maaş alanların durumunun revize edilmesi söz konusu. Arada çok kötü maaşı olanlar, 1500-2000 TL alanlar var. Onların durumu da görüşülecek. En düşük emekli maaşı asgari ücretle eşit olsun diye bir çağrı var, belki o durum da değerlendirmeye alınabilir. Asgari ücretin 5000-5500 TL arası bir rakama gelmesi bekleniyor. En önemli şey maaş artışlarıyla birlikte, enflasyona karşı korunabilmesi. Maaşlar arttığında aynı süratle diğer fiyatlar arttığı için hiçbir hükmü kalmıyor.

'Metehan Demir ile Gündem'in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE? Saymaz Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi aradı abdest lavabosu buldu