Metecan James Birsen kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci’nin yeni sevgilisi olduğu iddia edilen Fenerbahçe Beko takımı oyuncusu basketbolcu Metecan James Birsen’in biyografisi gündemde yer almaktadır. Peki, Metecan James Birsen kimdir?

2019 senesinde Gökhan Çıra ile nikah masasına oturduktan sonra 2021 Eylül ayında boşanan Selin Ciğerci’nin yeni sevgilisi ortaya çıktı. Ses sanatçısı Onur Akay, ünlü Fenerbahçeli basketbolcunun ismini sonunda verdi. Bu ismin Metecan James Birsen olduğu açıklandı.

Metecan James Birsen Kimdir?

6 Nisan 1995 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Metecan James Birsen’in İrlandalı bir anne ile Türk babanın çocuğudur. Bilfen Koleji'nde kariyerine başladıktan sonra Fenerbahçe Spor Okulu projesiyle bugünlere kadar gelen Metecan, 2.05 boyundadır.

Uzun kolları, hızlı ayakları, ribaunt hakimiyeti ile dikkatleri çeken 19 yaşındaki oyuncu, kendisine Emir Preldzic'i örnek aldığını söylese de, ondan daha iyi olmak istediğini de dile getirmektedir. 1995 doğumlu Avrupalı oyuncular arasında Kenan Sipahi ile beraber en çok gelecek vadeden oyuncular arasında yer alan Metecan, boyuna oranla çok iyi bir top hakimiyetine sahiptir. Yüzdeli şut atabilen, saha görüşü iyi, gelişmiş pas yeteneğine sahip bir basketbolcudur.

İstanbul'da düzenlenen NIKE International Junior Tourment 2012 finalinde Lietuvos Rytas'a yenilirken turnuvanın En Değerli Oyuncu ödülünü kazanan Metecan, turnuvada yer aldığı 4 maçta 20.7 sayı, 5.7 ribaunt ve 4.25 asist ortalamaları ile NBA gözlemcileri tarafından yakın takibe alındı.

Türkiye U-16, U-18 ve U-20 millî takımlarında da forma giyen Metecan, Instagram’da jamesbirsen hesabını kullanmaktadır.

Antonio Conte kimdir? Antonio Conte kaç yaşında, nereli? Harekat öncesi PKK'dan CHP'ye 5 ödev! İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu!
Sonraki Haber