Mete Yarar'dan sürü SİHA harekatı değerlendirmesi

Suriye'nin İdlib kentinde 34 askerimizin şehit olduğu alçak saldırının ardından Türkiye, bölgede belirlenen rejim hedeflerine yönelik daha önce eşi benzeri görülmemiş bir harekat başlattı. Öyle ki, gerçekleştirilen sürü SİHA harekatı tarihte ilk olma özelliğini taşıyor. SuperHaber programcısı, güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, sosyal medya hesabından sürü SİHA harekatında Esed rejimine ait unsurların vurulmasını ve komutanların öldürülmesini değerlendirdi.

Güvenlik politikaları uzmanı, SuperHaber programcısı Mete Yarar, İdlib'de 34 şehit verdiğimiz Esed rejiminin hain saldırısı sonrası TSK'nın gerçekleştirdiği sürü SİHA operasyonunu değerlendirdi. 


Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Yarar şu ifadeleri kullandı;

''SİHA'larımızın konvansiyonel kullanımı konusunda Libya’da önemli tecrübeler kazanıldı. Bugün vurulan hava savunma sistemleri ilk kez orada vuruldu.Deneyim buraya aktarıldı.

Vurulan hedeflerin analizinden anlaşıldığı üzere, vurulan yerler sürpriz hedefler olduğu gibi aynı zamanda teknik takip ve istihbarat çalışması yapılan hedeflerde var.

İdlib sahasının kontrolünü sağlayan rejim komutanlarının toplantısının vurulması ayrı bir istihbarat başarısıdır. MiT‘i ayrıca tebrik etmek lazım.

Konvansiyonel savaşta TB 2 SİHA boyut ve yazılım gücü ayrıca diğerlerine göre daha sessiz olması nedeniyle hava savunma sistemleri tarafından tespit edilmekte zorlanılıyor. Bu da ona ayrı bir kuvvet çarpanı özelliği katıyor.''


İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber