Mete Yarar: Sınırdaki vatan evlatlarının bir kırgınlığı var!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, 'Memleket Aşkına' programının son bölümünde hudut hattına gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izlenimlerini anlattı. "Sınırda görevli olan vatan evlatlarının bir kırgınlığı var" ifadesini kullanan Yarar, "Üçüncü Şark’ına giden bir yüzbaşının gözündeki kırgınlığa alacağınız yüzbinlerce oyu değişmem biliyor musunuz?" dedi.

This browser does not support the video element.

CHP, geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurulu'nda oylanan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusundaki tezkereye 'hayır' oyu verdi. Tezkere, AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla kabul edilse de CHP'nin bu adımı tepkilere neden oldu.

Geçtiğimiz günlerde hudut hattına ziyarette bulunan SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener CHP'nin tepki çeken adımı ışığında son gelişmeleri değerlendirdi.

Yarar ve Şener, “Memleket Aşkına” programında söz konusu ziyarete ilişkin izlenimlerini aktardı. "Sınırda görevli olan vatan evlatlarının bir kırgınlığı var" diyen Mete Yarar, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Yarar'ın kritik ziyaretin ardından yaptığı açıklamaları;

"BİR YÜZBAŞININ GÖZÜNDEKİ KIRGINLIĞA, ALACAĞINIZ YÜZBİNLERCE OYU DEĞİŞMEM"

“Yaptığınız kelimeler ve tercihler siyaset adınaysa asıl görev yapanların herbirini kırıp geçirdiğinizin farkında değilsiniz. Yazık olan bu. Yani üçüncü şarkıına giden bir yüzbaşının gözündeki kırgınlığa alacağınız yüzbinlerce oyu değişmem. Onun gözündeki kırgınlığa, oradaki uzman çavuşa... Çünkü artık sende gördün Nedim, bölgeye gittiğimizde gördün. Operasyonel birliklerde zaten bir tek profesyonel olmayan asker kullanılmıyor. Hudut hattında kullanılıyor ama operasyonel olduğunda bir faaliyet bunu yapanların tamamı profesyonel birlikler müdahalede bulunuyorlar.

"BU İBAREYİ BU KADAR AĞIR KULLANDIĞINIZDA BİR DURUN DERİM"

Oradaki herkes bu kadar özveriliyken insanların hududun delik deşik olduğu iması çok güçlü kırgınlık yaratıyor. Çünkü hudut dediğiniz şey, bir bütündür. Hudut dediğiniz şey, Gürcistan hudutu içinde geçerlidir, Trakya’daki hudut içinde geçerlidir. Varsa bir eksiğiniz deyin ki 'Kardeşim, A bölgesinde sıkıntı var, A bölgesinden geçişler var ve bu bölgede ihmaliniz var' deyin. Ama siz bütün her yerde sıfır hatayla çalışmaya çalışan insanlara bu ibareyi bu kadar ağır kullandığınızda bir durun derim.”

''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!" ABD’Lİ JOHN BASS KİMDİR? 15 TEMMUZ İLE BAĞLANTISI NE?